• 25 Ιανουαρίου, 2014

Νικητής ο Αχιλλέας στο ντέρμπι του Πλατάνου (φωτογραφίες)

Νικητής ο Αχιλλέας στο ντέρμπι του Πλατάνου (φωτογραφίες)

Απέδρασε με το διπλό ο Αχιλλέας από την έδρα των Μυρμιδόνων, με 1-2. Το σύνολο του Απόστολου Πλασταρά κατάφερε να περάσει αλώβητη από τον Πλάτανο και με ένα τέρμα που σημείωσε ο Νίκος Αραπίτσας στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Αχιλλείου μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Τσεκούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιάννης Ραχιώτης πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 0-1. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους φιλοξενούμενους και στην επόμενη φάση οι Μυρμιδόνες με το πρώτο γκολ του Κλουκουτάρα με τη φανέλα της ομάδας του χωριού του, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια. Ο 18χρονος επιθετικός βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Νιφορόπουλο και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ ισοφάρισε.

Τα δύο αυτά γρήγορα γκολ …βοήθησαν να γίνει παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και να έχει καλό ρυθμό.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές. Ο σκόρερ του Πλατάνου στο 67ο λεπτό, βγήκε από τα αριστερά της άμυνας του Αχιλλείου και έπιασε ένα τεχνικό σουτ, με τη μπάλα να σκάει μπροστά από τον Νιφορόπουλο, με τον έμπειρο κίπερ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, μπροστά από τον Λάμπρο Μπούση που παραμόνευε.

Στο 70ο λεπτό, ο Γιώργος Μπούρχας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Θεοδωρίδη στο πίσω δοκάρι να κάνει την προβολή πέφτοντας, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια ο Πλασταράς απείλησε δις την εστία του Γώγου. Η πρώτη σημειώθηκε στο 80ο λεπτό, όταν από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 83ο λεπτό, έγινε αποδέκτης πάσας του Νίκου Αραπίτσα σε αιφνιδιασμό, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα, η μπάλα να περάσει απελπιστικά άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πλασταράς τροφοδότησε τον Νίκο Αραπίτσα, με τον τελευταίο να κάνει ωραία ενέργεια από το ύψος της μικρής περιοχής και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γώγου, γράφοντας το τελικό 1-2. Αποδέκτης έντονων παραπόνων έγινε ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Ρούσης από τους ανθρώπους των γηπεδούχων, διότι όπως θεωρούσαν, με τα πολλά σφυρίγματα εναντίον τους, έβαζε την ομάδα τους μέσα στα καρέ τους.

Μυρμιδόνες: Γώγος, Π. Μπούρχας, Πασχαλούδης, Κοντοβάς, Γ. Μπούρχας, Θεοδωρίδης, Γάκας, Λ. Μπούσης, Κλουκουτάρας, Μπόσγας (84ο Χορταργιάς), Κατσιαβριάς (90ο Βασίλι).

Αχιλλέας: Νιφορόπουλος, Αργυρίου, Διαμαντής, Ι. Ραχιώτης, Μαλλιαρός, Σ. Χασιώτης, Τσεκούρας (85ο Γελές), Πλασταράς, Μόσχος (46ο Βλάχος), Στεργίου (46ο Χρ. Ραχιώτης), Ν. Αραπίτσας.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…