• 20 Ιανουαρίου, 2014

Η Ευξεινούπολη τίμησε τους εθελοντές της (βίντεο-φωτο)

Η Ευξεινούπολη τίμησε τους εθελοντές της (βίντεο-φωτο)

Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο, τιμήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Ευξεινούπολης, με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αλμυρού, προκειμένου να τιμήσει τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο Σπίτι Γαλήνης και στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Επιτροπή Εθελοντών της Αλληλεγγύης, στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Φορείς, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και άλλους πολίτες, με καταγωγή ή και όχι από την Ευξεινούπολη, οι οποίοι με διάφορους τρόπους προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς όφελος των κατοίκων του χωριού, και ιδιαίτερα εκείνων που δοκιμάζονται σκληρά στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο οποίος ανέπτυξε θέμα σχετικό με τον εθελοντισμό, ενώ χαιρετισμούς και συνοδευτικές ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης Αλέξανδρος Καραμπάσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης και ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Τα τιμητικά διπλώματα στους εκπροσώπους των Φορέων, των Συλλόγων, καθώς και στο πλήθος των πολιτών που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς το συνάνθρωπο, απένειμαν ο Δήμαρχος Αλμυρού, και οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Σαρρής, Ηλίας Τσαμπίρας και Δημήτρης Τσούτσας, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα στον αείμνηστο και πρόωρα χαμένο Νίκο Στεφανή, έναν άνθρωπο που υπήρξε πάντοτε πρόθυμος να προσφέρει ανιδιοτελώς τη βοήθειά του σε όποιον την είχε ανάγκη, ακόμα και σε καλύτερες εποχές και περιόδους εκτός κρίσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία Γυναικών της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, θυμίζοντας στο πλήθος των παρευρισκομένων όμορφες και αγαπημένες μελωδίες από το πλούσιο ελληνικό πεντάγραμμο.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…