• 20 Ιανουαρίου, 2014

Δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου – έκδοση 18/1/14

Δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου – έκδοση 18/1/14

«Με πολλή δράση και κέφι πέρασε ο τελευταίος μήνας του χρόνου για τους μαθητές  μας», αναφέρει δελτίο Τύπου, που υπογράφει η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελία Κρίκη και συνεχίζει:

«Τον μήνα Δεκέμβριο οι τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του σχολείου μας, πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική εκδρομή στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Βασικός μας στόχος ήταν η επίσκεψη μας στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων, στο Ωραιόκαστρο.

Εκεί οι μαθητές μας, χωρισμένοι  σε ομάδες ξεναγήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου παρατήρησαν τα εκθέματα δεινοσαύρων και άλλων προϊστορικών ερπετών σε φυσικό μέγεθος. Επισκέφθηκαν το Σπήλαιο της Εξέλιξης και το Μουσείο Μαμούθ, στο οποίο υπάρχουν για πρώτη φορά στα Βαλκάνια πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής των παγετώνων, ένας ολόκληρος σκελετός…

Η ξενάγηση έγινε από τον νέο και πολύ γνωστό για τις ανακαλύψεις του παλαιοντολόγο Γεωργαλή Γιώργο. Εντύπωση έκανε το έκθεμα της προϊστορικής …νοστιμοχελώνας… ανακάλυψη  του νεαρού παλαιοντολόγου στο χωριό Νόστιμο της Καστοριάς. Εντύπωση προκάλεσαν στα παιδιά  οι αναφορές του παλαιοντολόγου για τα προϊστορικά ζώα που έζησαν στη χώρα μας και γενικά στη Μαγνησία…

Ακολούθησε επίσκεψη στον Λευκό Πύργο όπου οι μαθητές έμαθαν την ιστορία του, βόλτα στη παραλία και το μικρό ταξίδι έκλεισε με την επίσκεψη του σχολείου μας στο χωριό του Άη Βασίλη, στη Λάρισα. Εκεί οι υπεύθυνοι με πολλή χαρά μας δέχτηκαν και προέτρεψαν τα παιδιά σε χριστουγεννιάτικες δράσεις και παιχνίδια…

Αλλά και οι γονείς έδωσαν δυναμικά το παρόν τους στο σχολείο κι αυτό το μήνα!

Η έκπληξη που έκανε ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας, το χριστουγεννιάτικο πάρτυ που οργανώθηκε με απόλυτη μυστικότητα, ενθουσίασε τους μαθητές μας. Αφού πήραν τα δώρα τους από τον  Άη Βασίλη, γευτήκαν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει οι μητέρες τους και επιδόθηκαν σε χορευτικές φιγούρες!!!

Γνώση και ψυχαγωγία όμως προσφέρει πάντα και ένα καλό βιβλίο!!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων προτρέποντας τους μαθητές μας στη μελέτη του εξωσχολικού Λογοτεχνικού βιβλίου, πέρα από τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης,  που έγινε από τα ίδια τα παιδιά και το σχολείο, καθιέρωσε και τη βράβευση των μαθητών, που έδειξαν την ανάλογη φιλαναγνωσία. Έτσι την ημέρα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας, βραβεύτηκαν οι μαθητές των έξι τάξεων που διακρίθηκαν για τη μελέτη του καλού εξωσχολικού βιβλίου. Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο, να το αγαπήσουν  και να τα απομακρύνουμε, όσο το δυνατόν, από την τηλεόραση.

Όμως δεν θα μπορούσαμε ν’ αφήσουμε παραπονεμένους τους μικρούς μαθητές των τάξεων Α’, Β’ και Γ’.  Ο Δήμος ανταποκρίθηκε  στο αίτημά μας να παραμείνουν στην πλατεία της πόλης μας τα παιχνίδια, για μία ακόμη ημέρα,(μετά τις διακοπές)  και έτσι για δυο περίπου ώρες τα μικρά μας παιδάκια έπαιξαν με την ψυχή τους!!!

Ευχαριστούμε γι’ αυτό, το Δήμο και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Φώτη Χατζηδημητρίου, που φρόντισε για την ψυχαγωγία των μαθητών μας.

Ευχαριστούμε  τις μητέρες  που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και  μας συνόδευσαν στην εκδρομή μας στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων για τη χαρά που έδωσαν στα παιδιά μας με το πάρτι έκπληξη.

Ευχαριστώ τους συναδέρφους μου προσωπικά, για την συνεργασία και την προσπάθειά τους για την επίτευξη των στόχων του σχολείου μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους χαρούμενο και δημιουργικό το 2014».


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…