• 2 Ιανουαρίου, 2014

Απάντηση του Αντιδημάρχου Δημ. Τσούτσα σε επιστολή

Από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Δημήτρη Τσούτσα λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Κυρία Τσιντσίνη,

Στο προηγούμενο φύλλο σας δημοσιεύθηκε επιστολή του κ. Δ. Κωνσταντίνου για την ανάθεση των ξυλουργικών εργασιών κατασκευής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε εταιρεία του Βόλου. Για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας θέλω να επισημάνω τα εξής:

Ενημερώνω όλους τους συνδημότες μας, ότι η ανάθεση των ξυλουργικών εργασιών κατασκευής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εγκρίθηκε με την 58/12-11-2013 απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αλμυρού (στο οποίο διατελώ πρόεδρος), ενώ μάλιστα αυτό δεν ήταν απαραίτητο και θα ήταν αρκετή μία απλή απόφαση του προέδρου. Υπήρξαν τέσσερις (4) προσφορές και επιλέχθηκε η χαμηλότερη. Τα κριτήρια επιλογής προμηθευτή ήταν: α) η τιμή, β) η εμπειρία και φερεγγυότητα του προμηθευτή και η ικανότητα να μελετήσει και να εκτελέσει άρτια ένα δύσκολο έργο, το οποίο χρειάζεται ειδική μελέτη επί του χώρου, ώστε να υποδεχθεί 10.000 – 11.000 βιβλία, έχει ιδιαιτερότητες π.χ. απαιτεί συγκεκριμένη χωροθέτηση βιβλιοθηκών, ειδικό φωτισμό και δεν είναι ένα σαλόνι, ή μία κουζίνα, γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε σε συγκεκριμένους ειδικευμένους κατασκευαστές επίπλων γραφείου.

Το κτίριο είχε και δομικά θέματα, γιατί ήταν όλο επενδυμένο από γυψοσανίδες και απαιτούνταν πλήρη μελέτη αποκατάστασης, ώστε να λειτουργήσει ως βιβλιοθήκη. Δηλαδή πρόκειται για ένα σύνθετο έργο στο οποίο το «ξυλουργικό» κομμάτι ήταν απλά ένα τμήμα του. γ) η ταχύτητα παράδοσης και δ) η δυνατότητα του προμηθευτή να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την αγορά των υλικών, (κάποιες χιλιάδες ευρώ), με άγνωστο ορίζοντα πληρωμής από εμάς.

Η επιλεχθείσα εταιρεία διατηρεί μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ξυλουργικών εργασιών, υποστήριξε πλήρως το έργο με μελετητή – διακοσμητή, παρόντα συνεχώς κατά το έργο (μάρτυρες οι δεκάδες συμπολίτες που ήρθαν να δουν τις εργασίες), το χρηματοδότησε πλήρως χωρίς να έχει πάρει ούτε ευρώ μέχρι στιγμής και παρέδωσε το έργο μέσα σε 15 ημερολογιακές ημέρες.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκτέλεση του έργου δικαιώνει την επιλογή μας, είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών και φυσικά μπορεί να ελεγχθεί από κάθε δημότη.

Πρέπει επίσης να γίνουν γνωστά όσο αφορά τις προμήθειες ή την ανάθεση εργασιών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αλμυρού τα παρακάτω:

-οι υπολογιστές της βιβλιοθήκης αγοράστηκαν από τον Αλμυρό.

-το ίδιο θα γίνει και με άλλο εξοπλισμό για τον οποίο ήδη συνομιλούμε με επαγγελματίες της περιοχής μας.

-την ίδια περίοδο με τις εργασίες της βιβλιοθήκης άλλες ξυλουργικές εργασίες στο κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού ανατέθηκαν σε επαγγελματία του Αλμυρού, γιατί κρίθηκε ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις.

-οι ελαιοχρωματιστές που έβαψαν το κτίριο της Βιβλιοθήκης ήταν από το Βόλο γιατί η προσφορά τους ήταν η μισή από την προσφορά ντόπιων επαγγελματιών.

Σε όλη την θητεία μου ως αντιδήμαρχος μια από τις πρώτες προτεραιότητες μου, στις προμήθειες και στην ανάθεση εργασιών, είναι να επιλέγονται ντόπιοι επαγγελματίες, σε πλήρη όμως συνάρτηση με την απόλυτα χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημόσιου – δημοτικού χρήματος. Θα παραπέμψω κάθε καλοπροαίρετο δημότη στη θητεία μου στην Αντιδημαρχία Οικονομικών, όπου διαχειρίστηκα σίγουρα μεγαλύτερα ποσά, για να καταλάβει καλύτερα το ύφος της οικονομικής διαχείρισης που συνηθίζω. Άλλωστε είναι γνωστός σε όλους τους δημότες ο δημόσιος απολογισμός που έκανα για την θητεία μου στην Αντιδημαρχία Οικονομικών, όταν με απόφαση του Δημάρχου ανέλαβα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας στις αρχές του 2013.

Ως αιρετός αποδέχομαι την οποιαδήποτε κριτική των δημοτών καλοπροαίρετη ή ακόμη και κακοπροαίρετη. Θεωρώ όμως την επιστολή του κ. Κων/νου, όπως πιστεύω και κάθε καλοπροαίρετος δημότης, ιδιαίτερα προσβλητική και εμπαθή, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Ο κ. Κων/νου όφειλε να επισκεφθεί το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αλμυρού, να ρωτήσει ό,τι ήθελε, να δει ο ίδιος τις οικονομικές προσφορές που υπήρχαν κατατεθειμένες και μετά να προβεί σε όποια ενέργεια νόμιζε. Αντί αυτού προτίμησε να επισκεφθεί και να συμβουλευθεί άλλα γραφεία… Βέβαια με μία απλή περιήγηση στη σελίδα της “Διαύγειας” του Δήμου Αλμυρού θα έβλεπε, ότι τις τελευταίες εβδομάδες, εκτός των προμηθειών από επιχειρήσεις της περιοχής μας, έχουν γίνει από το Δήμο 7 αναθέσεις προμηθειών σε επιχειρήσεις εκτός Αλμυρού. Πιθανόν ο κ. Κων/νου δεν ενημερώθηκε σωστά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να οδηγηθεί σε εμπαθή επίθεση εναντίον μου. Όσον αφορά τις απαράδεκτες αιχμές του για το διαμέρισμα που διατηρώ στον Βόλο, αναγκαίο λόγω της εργασίας μου πριν αναλάβω Αντιδήμαρχος, αλλά και της εργασίας της συζύγου μου, θέλω να αναφέρω ότι για τις ξυλουργικές εργασίες σε αυτό απευθύνθηκα εξ’ αρχής σε γνωστό επαγγελματία του Αλμυρού και όταν αυτός φάνηκε ασυνεπής, αρνούμενος να εκτελέσει τη δουλειά που είχε συμφωνηθεί, κατέφυγα σε άλλο Αλμυριώτη επαγγελματία, ο οποίος και με εξυπηρέτησε. Άλλο σχόλιο για τις επιλογές μου νομίζω δε χρειάζεται! Ούτε δέχομαι υπονοούμενα από κανένα για το αν αγαπώ τον τόπο μου! Το δείχνει η προσφορά του καθενός μας άλλωστε…

Τέλος, σε όλους είναι γνωστό ότι σέβομαι και τιμώ τους ντόπιους επαγγελματίες, όπως ο κ. Κων/νου, αλλά η διαχείριση δημόσιου – δημοτικού χρήματος πρέπει να έχει ως πρώτιστο καθήκον το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Απλά με στεναχωρεί γιατί ένα έργο πολιτισμού, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και θα μείνει στα παιδιά μας, κάποιοι προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτά προς ενημέρωση των συμπολιτών μας. Κλείνοντας, μία και καλή, το συγκεκριμένο θέμα εύχομαι από καρδιάς σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Γ. Τσούτσας


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…