• 23 Δεκεμβρίου, 2013

Γιατί ο Δήμος δεν προτίμησε ντόπιους επαγγελματίες; – έκδοση 21/12/2013

Από τον αναγνώστη μας και τέως Πρόεδρο του Βιοτεχνικού τμήματος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού Δημήτρη Κωνσταντίνου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή με την οποία καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτρη Τσούτσα, για τη μη λήψη οικονομικών προσφορών κατασκευής νέων βιβλιοθηκών για τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

«Προς τον Αντιδήμαρχο Αλμυρού κ. Τσούτσα Δημήτριο,

Προ ημερών παρατηρήσαμε πως στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου θα στεγάζεται η δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Αλμυρού, τοποθετήθηκαν νέες βιβλιοθήκες. Επίσης, διαπιστώθηκε πως ο συνάδελφος ο οποίος ανέλαβε την κατασκευή και τοποθέτησή τους έχει έδρα το Βόλο. Σαφώς, το πρόβλημα δεν έγκειται στο γεγονός ότι ο συνάδελφος ήταν από το Βόλο. Ο δήμος και ο εκπρόσωπός του, ο κ. Τσούτσας, είχαν το κάθε δικαίωμα να επιλέξουν όποιον βιοτέχνη εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου, ως προς το οικονομικό και ποιοτικό σκέλος της εργασίας που παρέχει.

Το ζητούμενο της καταγγελίας μας είναι πως ο κ. Τσούτσας ουδέποτε ζήτησε οικονομική προσφορά για την κατασκευή βιβλιοθηκών από κάποιον βιοτέχνη της περιοχής μας, αλλά αντίθετα, σε μια περίοδο που ο κρατικός μηχανισμός ευαγγελίζεται τη διαφάνεια, αποφάσισε προφανώς να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση του έργου. Ο κ. Τσούτσας για την αγορά αγαθών για τις προσωπικές του οικιακές ανάγκες μπορεί να τα προμηθευτεί από όπου επιθυμεί, αλλά για την  αγορά προϊόντων που αφορούν όλους μας, το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι να ζητά οικονομικές προσφορές και από τους βιοτέχνες της περιοχής. Τέτοιες συμπεριφορές και αναθέσεις έργων προφανώς είναι ύποπτες και δε τιμούν ούτε το δήμαρχο, ούτε τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, ούτε τους μαστιζόμενους από την ανεργία δημότες του.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως ο κ. Τσούτσας, κάτοικος Βόλου, ξεχνά ότι αντιπροσωπεύει τους δημότες του Αλμυρού και όχι του Βόλου. Ξεχνά ότι εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουμε τους δημοτικούς φόρους και τα χαράτσια. Ξεχνά ότι εμείς είμαστε αυτοί που τον εξέλεξαν ως αντιδήμαρχο, και εμμέσως ότι του πληρώνουμε και το μισθό. Ο κ. Τσούτσας μπορεί να ξεχνά τώρα, αλλά εμείς δεν θα ξεχάσουμε όταν χρειαστεί.

Τέλος, καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο να προχωρήσει σε έλεγχο της υπόθεσης για αδιαφάνεια και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς ο κ. Τσούτσας όχι μόνο ουδέποτε έλαβε οικονομικές προσφορές από τους βιοτέχνες της περιοχής μας, αλλά και πιστεύουμε πως θα μπορούσε να έχει και καλύτερες οικονομικές προσφορές.

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνου Δημήτριος

Πρόεδρος του Βιοτεχνικού τμήματος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…