• 22 Δεκεμβρίου, 2013

Ισόπαλο (1-1) το ντέρμπι στην Ευξεινούπολη με δεκάλεπτη διακοπή και δύο αποβολές

Ισόπαλο (1-1) το ντέρμπι στην Ευξεινούπολη με δεκάλεπτη διακοπή και δύο αποβολές

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα -δύο γκολ, από μία αποβολή για κάθε ομάδα και μία δεκάλεπτη διακοπή- Δήμητρα και Αίαντας ήρθαν ισόπαλοι με 1-1.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά στην αρχή του αγώνα και μόλις στο 5ο λεπτό, ο Παλάσης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ξηρομερήσιος πήδηξε πιο ψηλά, αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε άουτ, στο απέναντι δοκάρι.

Στο 7ο λεπτό ο Τιμπλαλέξης έκανε ωραία επέλαση από τον άξονα, κρατήθηκε όρθιος από τα μαρκαρίσματα αντιπάλων, αλλά άνοιξε το κοντρόλ της μπάλας με τον Θεοδωρίδη να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Στο 12ο λεπτό ο Καλοδήμος εκτέλεσε φάουλ στο κέντρο, ο Κοντούλης πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και την άμυνα της Δήμητρας, αλλά οι Κωστούλας και Μπιρτσάι υποδείχθηκαν σε θέση οφ σάιντ από το βοηθό, με τον Λουκά Κατσαμπέκη να διαμαρτύρεται έντονα, αφού την κατοχή πήρε ο Κωστούλας, ο οποίος δεν ήταν εκτεθειμένος σύμφωνα με τον πάγκο του Αίαντα, αλλά ο κ. Μπουργάνης είχε διαφορετική άποψη.

Δύο λεπτά αργότερα η Δήμητρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Τιμπλαλέξη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Κρανά, αλλά ο νεαρός επιθετικός από πλεονεκτική θέση, σούταρε άουτ. Στο 16ο λεπτό όμως βρήκε στόχο ο Ηλίας Τιμπλαλέξης, όταν από σέντρα του Βούλγαρη, βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, τρίπλαρε τον Κοντογεωργάκη και από κοντά νίκησε το Θεοδωρίδη για το 1-0.

Στο 25ο λεπτό, σε μία πανομοιότυπη φάση με εκείνη του 12ου λεπτού, ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφ σάιντ τον Μπιρτσάι, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες και πάλι του πάγκου του Αίαντα.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Αίαντα με τον Κωστούλα να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, ο Χριστέλλος έπιασε το γυρισό σουτ, αλλά ο Γκιούρκης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε σταθερά.

Στο 57ο λεπτό η Δήμητρα θα μπορούσε να είχε κάνει δύο τα τέρματά της και να τελειώσει …πρόωρα το ματς, όταν ο Γκαρνίδης εκτέλεσε φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, ο Θεοδωρίδης έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, η οποία πέρασε από πάνω του και χτύπησε το αριστερό δοκάρι, με τον Κρανά να παίρνει την επαναφορά, αλλά δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα -προ κενής εστίας- να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 58ο λεπτό ο Αίας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δύο λεπτά του Παπαδόπουλου, με τον Λουκά Κατσαμπέκη να προχωράει σε αλλαγή λίγα λεπτά αργότερα, βάζοντας τον Γουρναρόπουλο στη θέση του Κοντούλη.

Στο 70ο λεπτό, ο Τιμπλαλέξης έχασε ακόμα μία ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του «αέρα» δύο τερμάτων, όταν μπροστά από τη μικρή περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 75ο λεπτό ο βοηθός κ. Μπουργάνης δέχθηκε ποτήρι από φίλαθλο και αμέσως κινήθηκε προς το διαιτητή του αγώνα κ Κούστα, ο οποίος αφού ενημερώθηκε, αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Μετά από δέκα λεπτά επανήλθε το διαιτητικό τρίο στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίστηκε ο αγώνας. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Ξηρομερήσιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα πάνω στον Γουρναρόπουλο και έτσι επανήλθαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι.

Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τιμπλαλέξης βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρίδη, με τον νεαρό επιθετικό να πιάνει το σουτ πάνω στον τερματοφύλακα του Αίαντα, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα. Στο 105ο λεπτό ο Καλοδήμος εκμεταλλεύθηκε αδυναμία της άμυνας της Δήμητρας να διώξει τη μπάλα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκιούρκη, ισοφαρίζοντας σε ένα χρονικό σημείο, όπου οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλέον το χρονικό περιθώριο να αντιδράσουν.

Δήμητρα: Γκιούρκης, Γκαρνίδης, Κ. Παυλίδης, Ξηρομερήσιος, Τσόγκας, Σταματίου (85ο Μ. Παυλίδης), Κρανάς, Θωμαΐδης, Τιμπλαλέξης (99ο Ιωάννου), Βούλγαρης, Παλάσης (68ο Τσάμης).

Αίας: Θεοδωρίδης, Παπανικολόπουλος, Νικηφοράκης, Βέργας, Κοντογεωργάκης, Χριστέλος (99ο Σπανός), Κοντούλης (63ο Γουρναρόπουλος), Παπαδόπουλος, Καλοδήμος, Μπιρτσάι, Κωστούλας.

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…