• 21 Δεκεμβρίου, 2013

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν …κάηκε: Γ.Σ.Α.-Ν.Α. Νίκης 69-64

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν …κάηκε: Γ.Σ.Α.-Ν.Α. Νίκης 69-64

Επιστροφή στις νίκες για το τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ.Α., κερδίζοντας τους αξιόμαχους Ν.Α. Νίκης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού.

Οι «κυανόλευκοι» παραλίγο να …στραβοπατήσουν κόντρα στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, αφού στο τέλος καρδιοχτύπησαν, αλλά κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με εύστοχες βολές του Καραγιώργου στα τελευταία είκοσι δεύτερα κι ενώ οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν στις δικές τους προσπάθειες για τρίποντο προηγουμένως.

Οι παίκτες του Θανάση Φλεβάρη μπήκαν δυνατά στο παρκέ και κατάφεραν να χτίσουν διαφορά που έφθασε μέχρι και τους 14 πόντους (21-7) τρία λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με 21-10.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με καλάθι και φάουλ του Σαμαρά και με εύστοχο τρίποντο του Καραγιώργου για το 27-10 και το +17. Στη συνέχεια ο Θανάσης Φλεβάρης πέρασε στο παρκέ τους Σπύρα, Βαλαμούτη και Ξύδη, αλλά είδε τη διαφορά να πέφτει στους εφτά (31-24) με τον Σάββα Καραμανλή των Ν.Α. Νίκης να πετυχαίνει πόντους με …όλους τους τρόπους. Ο προπονητής των γηπεδούχων επανέφερε τους Καραγιώργο, Σαμαρά και Θέο τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 34-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ν.Α. Νίκης συνέχισαν την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο ματς, με τους γηπεδούχους να φθάνουν τη διαφορά και στους 14, με εύστοχες προσπάθειες των Σαμαρά και Καραγιώργου, στα μέσα της τρίτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με 44-38.

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε και πάλι με εύστοχες προσπάθειες του Γ.Σ.Α. με εύστοχες προσπάθειες των Σαμαρά, Λουκίδη και Καραγιώργου και εφτά λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι έχτισαν διαφορά 14 πόντων εκ νέου.

Ο Καραμανλής στη συνέχεια με εύστοχες προσπάθειες για δύο και για τρεις πόντους κατάφερε να μειώσει για την ομάδα του δύο λεπτά πριν το τέλος σε 63-60, τη μικρότερη διαφορά του αγώνα. Στο σημείο αυτό το ματς πήρε χαρακτηριστικά …θρίλερ και με δύο βολές του Θέου το σκορ να γίνεται 65-60. Ο Καραμανλής με τον ίδιο τρόπο και κλέψιμο με λέι απ έφερε το ματς στον πόντο 65-64, 48 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Καραγιώργος ήταν εύστοχος από τη γραμμή της …φιλανθρωπίας κάνοντας το 67-64, με τον προπονητή των Ν.Α. Νίκης να καλεί τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία προσπάθεια, η οποία ήταν μία άστοχη προσπάθεια για τρίποντου του Βλάχου. Το ριμπάουντ το πήρε ο Καραγιώργος, όπου του έγινε και φάουλ και με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 69-64. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καραμανλής από τους Ν.Α. Νίκης πέτυχε 26 πόντους.

Γ.Σ.Α.: Καραγιώργος 20(3), Σπύρας 6, Ξύδης 2, Σαμαράς 15, Θέος 16, Μητρουλάς 2, Λουκίδης 8(1), Σουλιώτης, Γκουγκουτούδης, Βαλαμούτης.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…