• 17 Δεκεμβρίου, 2013

Συγκινητική η εκδήλωση στον Αλμυρό για την «Ημέρα του Φυλακισμένου» (video – φωτο)

Συγκινητική η εκδήλωση στον Αλμυρό για την «Ημέρα του Φυλακισμένου» (video – φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή για την «Ημέρα του Φυλακισμένου», στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο «Καταφυγή» του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Η 15η Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, έχει ανακηρυχθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», για την οποία ο Σύλλογος πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός των φυλακών, με αποκορύφωμα τις μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κεντρικές αίθουσες του Βόλου και του Αλμυρού.

Πλήθος κόσμου από την περιοχή μας έδωσε το παρόν στην αίθουσα «Καταφυγή», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι αρκετοί οι άνθρωποι οι οποίοι παρά τις δυσκολίες και τις στεναχώριες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, εντούτοις δεν ξεχνούν να μεριμνήσουν για την ανακούφιση των φυλακισμένων συνανθρώπων τους, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, π. Χρήστος Μπούντης, και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου, π. Θεόδωρος Μπατάκας, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Η προσφορά του Συλλόγου ο «Εσταυρωμένος» στην Τοπική Κοινωνία». Οι δύο ιερείς ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τη συνεχή στήριξη που προσφέρουν στους ανθρώπους οι οποίοι για διάφορους λόγους στερούνται, μεταξύ άλλων, και το πολύτιμο αγαθό της προσωπικής τους ελευθερίας.

Με εξαιρετικό τρόπο και ιδιαίτερο σεβασμό, μια ομάδα μαθητών Λυκείου από την περιοχή μας μετέφερε στο κοινό διαβάζοντας, σκέψεις, επιθυμίες, κρυφά όνειρα, μετάνοιες και προσδοκίες που κάποιοι από τους κρατούμενους των φυλακών ανηλίκων Κασσαβέτειας θέλησαν να μοιραστούν με άλλους ανθρώπους, μια πρωτότυπη παρουσίαση με τίτλο: «14 ψίθυροι μετανοίας» που συγκίνησε έντονα τους θεατές.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης το συγκρότημα «Μουσικοί Ταξιδευτές» και η παρέα τους, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας και μαέστρου Νάνσης Χατζή, παρουσίασαν στο κοινό ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες και Κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, λαμβάνοντας μαζί με τις ευχαριστίες των διοργανωτών και ένα αναμνηστικό δώρο.

Στο τέλος της γιορτής ο π. Θεόδωρος Μπατάκας γνώρισε στο κοινό δύο μικρά παιδιά, τα οποία προσέφεραν όλες τις οικονομίες από τους κουμπαράδες τους, καλύπτοντας τα έξοδα για την έκδοση του βιβλίου με τίτλο: «Καρποί της ερήμου» που αφορά τη ζωή και το έργο του Γέροντος Ιωσήφ, του επονομαζόμενου Ησυχαστή και Σπηλαιώτη.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…