• 17 Δεκεμβρίου, 2013

Οι παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές του Αλμυρού – έκδοση 14/12/2013

Οι παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές του Αλμυρού – έκδοση 14/12/2013

Στον ήδη πολύπαθο χώρο της παιδείας και παρά τις οικονομικές αντιξοότητες πηγή αισιοδοξίας αποτελεί, μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Έχοντας πίστη στις αρχές της και κάτω από το βάρος των ευθυνών που φέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να εξασφαλίσει στους δημότες υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, εξασφάλισε τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι

παραδόθηκαν στη σχολική κοινότητα δυο νέα Νηπιαγωγεία (το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού και το 2ο Ευξεινούπολης),

– δημιουργήθηκαν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και

– έγιναν παρεμβάσεις που αφορούν στη συντήρηση και στις επισκευές σε όλα τα σχολικά κτίρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλμυρού.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προσφέρει η ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, ενός μνημείου πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, πλήθος άλλων παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί , όπως η ολοκλήρωση της μελέτης και η αδειοδότηση ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου στη Σούρπη, η ένταξη του 1ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής ο Πρόεδρος και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, με πνεύμα συνεργασίας, με σχεδιασμό και προγραμματισμό, φροντίζουν για τη συντήρηση και την αποκατάσταση των υλικοτεχνικών ελλείψεων στο σύνολο των σχολικών μονάδων και για την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί, ότι η Σχολική Επιτροπή είναι σε θέση να διαβεβαιώσει την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών μάθησης, δηλώνοντας ρητά, πως δεν θα υπάρξει έλλειψη θέρμανσης σε κανένα σχολικό κτίριο του Δήμου Αλμυρού.

 

Η Παιδεία αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή βασική προτεραιότητα αποδεικνύοντάς το  λόγω και έργω και δίνοντας το παρόν με ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών των τοπικών σχολείων της περιοχής μας.

Τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας μπορούν να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά με σωστό προγραμματισμό και τη συνδρομή των πολιτών της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής Αλμυρού, εύχονται σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στους Γονείς και Κηδεμόνες Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά με υγεία και καλή συνεργασία!

Φώτης Χατζηδημητρίου, Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…