Δήμητρα-Πύρασος 1-2: Την …πρόδωσαν δύο στημένα

Δήμητρα-Πύρασος 1-2: Την …πρόδωσαν δύο στημένα

Δύο λάθη της άμυνας των γηπεδούχων ήταν αρκετά για να δώσουν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Πυράσου, ώστε να συνεχίσει το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ.

Η Δήμητρα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να πάρει τον χώρο του κέντρου και να προβληματίσει τους φιλοξενούμενους. Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Μάκης Παυλίδης έκοβε κάθε προσπάθεια που δημιουργούσαν οι αντίπαλοι στο χώρο του κέντρου και έβγαλε σε δυο περιπτώσεις αντεπιθέσεις για την ομάδα του. Όλα αυτά μέχρι το 11ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάνου, δημιουργήθηκε ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων και από κοντά ο Δανελάβας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δεν πρόλαβαν να συνειδητοποιήσουν πώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι «πράσινοι» και στο 13ο λεπτό, πάλι από στημένη φάση, ο Χάνος με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τον Πύρασο και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Αυτά τα δύο «τζάμπα» τέρματα, πείσμωσαν τους παίκτες των γηπεδούχων και στο 30ο λεπτό ο Βούλγαρης κέρδισε το πέναλτι από μαρκάρισμα του Γκάγκα. Ο Θωμαϊδης εκτέλεσε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Ντάριο, με την κερκίδα να παίρνει «φωτιά». Να σημειώσουμε, αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχεται για φέτος ο Πύρασος. Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να ανεβοκατεβαίνουν στο γήπεδο και να υπάρχουν παράπονα από αμφότερες τις πλευρές για τη διαιτησία του Σκουλά, καθώς υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πάλι δυναμικά μιας και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-2. Δεν υπήρξαν πολλές φάσεις από τη στιγμή που το παιχνίδι έφτασε στο 60ο λεπτό. Έμεναν λιγότερα από τριάντα λεπτά και το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Στο 63ο λεπτό ο Βούλγαρης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή του Πυράσου, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Κρανάς πάλι με εκτέλεση φάουλ δεν κατάφερε να απειλήσει, αφού έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 75ο λεπτό, οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν υπέρ της Δήμητρας, με τον Βαγγελάκο να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη. Ο τεχνικός της Δήμητρας, Λευτέρης Καλογήρου, στο σημείο αυτό πέρασε τον Αράπη ως προωθημένο και πίσω του έβαλε τον νεαρό Τιμπλαλέξη για περισσότερη πίεση, με την παρουσία του έμπειρου φορ να γίνεται αισθητή από τους αμυντικούς του Πυράσου.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι δεν ήταν για καρδιακούς, καθώς ο Πλαβός έκανε φάουλ έξω από την περιοχή του, ο Βούλγαρης το εκτέλεσε και με δυσκολία έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ ο Ντάριο. Ο Κρανάς το εκτέλεσε και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα βρήκε σε χέρι του πεσμένου αμυντικού του Πυράσου, με τον διαιτητή του αγώνα να δείχνει να συνεχιστεί το ματς, υπόδειξη που ξεσήκωσε όλο το γήπεδο. Η τελευταία ευκαιρία ανήκει στη Δήμητρα, όταν πάλι ο Βούλγαρης μέσα από την μεγάλη περιοχή επιχείρησε τη σέντρα σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δήμητρα: Γκιούρκης, Τσόγκας, Ξηρομερήσιος, Μ.Παυλίδης, Κ. Παυλίδης (76ο Αράπης), Θωμαϊδης, Κωτσός (46ο Κρανάς), Τιμπλαλέξης (84ο Σταματίου), Επίσκοπος, Κουτσοκέρας.

 

Πύρασος: Ντάριο Βαν Ντε Γουϊχε, Γ. Κοντοβάς, Αποστολίδης (46ο Πάσιος), Γκάγκας, Μπασδάνης, Χάνος, Βαγγελάκος, Τανάγιας, Μίλτος (64ο Πλαβός), Δανελάβας (87ο Χατζητρακόσιας), Λιάρος


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…