• 16 Νοεμβρίου, 2013

Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Νέα άνετη νίκη (70-52) κόντρα στο Δίλοφο

Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Νέα άνετη νίκη (70-52) κόντρα στο Δίλοφο

Για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστική η ομάδα του Γ.Σ. Αετός Διλόφου, απέναντι στον Γ.Σ.Α.

Οι «κυανόλευκοι» για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι (είχε προηγηθεί η επιβλητική νίκη επί της Νίκαιας το περασμένο Σάββατο) απέδωσαν εξαιρετικά και στις δύο ρακέτες του γηπέδου. Ο Θανάσης Φλεβάρης είδε τους παίκτες του να βγάζουν ενέργεια, να είναι ομαδικοί, να πιέζουν στην άμυνα σε όλο το παρκέ, να κλέβουν αρκετές μπάλες, να παίρνουν τα ριμπάουντ και να τρέχουν στον αιφνιδιασμό.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το νωθρό ξεκίνημα των «κυανολεύκων», οι οποίοι είχαν άστοχες προσπάθειες και προηγήθηκαν 8-12, δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, με τον Φελβάρη να καλεί σε τάιμ άουτ. Ο Καραγιώργος ευστόχησε σε τρίποντο για το 11-12, ενώ ευστόχησε και ½ βολές για την ισοφάριση. Το καλάθι του Θέου στην τελευταία επίθεση για το πρώτο 10λεπτο διαμόρφωσε το 14-13.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και η ½ βολές του Καραγιώργου, το γκολ-φάουλ του Θέου και η εύστοχη προσπάθεια του Μητρουλά έκαναν το 20-13. Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες …έσπασαν τα στεφάνια με πολλές άστοχες προσπάθειες στις επιθέσεις τους για τα επόμενα τέσσερα λεπτά. Έτσι το σκορ τρία λεπτά πριν το ημίχρονο είχε γίνει μόλις 24 – 18. Το τελευταίο τρίλεπτο όμως οι «κυανόλευκοι» είχαν εύστοχες προσπάθειες με τους Θέο, Σπύρα, Κουρκούμπα και Καραγιώργο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν διαφορά έντεκα πόντων (34-23) και με αυτή να πάνε στα αποδυτήρια.

Η τρίτη περίοδος ήταν «εφιαλτική» για τον Δίλοφο, με τους γηπεδούχους να ευστοχούν σε όποιες προσπάθειες κι αν πήραν. Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου είχαν «πάρει κεφάλι» 20 πόντων (45-25) και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έριξαν «λευκή πετσέτα». Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 57-37, με το σύνολο του Θανάση Φλεβάρη να πετυχαίνει 23 πόντους και να δέχεται 14.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Δίλοφος κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 14 (64-50) τρία λεπτά πριν τη λήξη, αλλά στη συνέχεια οι εύστοχες προσπάθειες των Γκουγκουτούδη, Θέου και Κοντοστάθη, έφεραν και πάλι τη διαφορά στους 20 πόντους. Το τελικό 70-52 αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερα θετική παρουσία των παικτών του Γ.Σ.Α., δείχνοντας μπροστά στο κοινό τους, ότι οι φετινές δυνατότητες είναι μεγάλες. Οι παίκτες του Γ.Σ.Α. υπέπεσαν σε 19 φάουλ, ενώ οι αντίπαλοί τους σε μόλις 11.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 34-23, 57-37,70-52

Γ.Σ.Α.: Σπύρας 2, Συνάζος, Κοντοστάθης 2, Σουλιώτης 2, Σαμαράς 16(2), Καραγιώργος 16(1), Λουκίδης 2, Μητρουλάς 9, Θέος 15, Γκουγκουτούδης 2, Βαλαμούτης 2, Κουρκούμπας 2.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…