• 10 Νοεμβρίου, 2013

Τρίποντο – ανάσα η νίκη του Γ.Σ.Α. (2-1) επί του Διμηνίου

Τρίποντο – ανάσα η νίκη του Γ.Σ.Α. (2-1) επί του Διμηνίου

Την πρώτη νίκη σε ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Γ.Σ.Α. απέναντι στην Α.Ε. Διμηνίου με 2-1.

Ο Βαγγέλης Βουρούκος παρέταξε την ομάδα του με νέα πρόσωπα, όπως ο Χατζέλας που τα πήγε αρκετά καλά στο πρώτο παιχνίδι που παίρνει φανέλα βασικού, ενώ και οι εσωτερικές αλλαγές που έκανε στην άμυνα του βγήκαν, αφού ο Φαράντος έπαιξε αριστερό μπακ, ο Τσιάτσιος στο κέντρο της άμυνας, προτιμώντας έτσι να κρατήσει στα χαφ την τριάδα των Παναγιώτου, Βούλγαρη και Μπούση.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γιάννη Αραπίτσα, ο οποίος σε γέμισμα του Τσιάτσιου από το κέντρο, κατάφερε να βγει μπροστά από τον αντίπαλό του να «τσιμπήσει» τη μπάλα και να πλασάρει τον Αβδελά, κάνοντας το 1-0.

Στο 7ο λεπτό, οι Διμηνιώτες είχαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Σφάκα, ο οποίος στην καρδιά της άμυνας του Γ.Σ.Α. πήρε την κεφαλιά «ψαράκι» μετά από σέντρα του Μόσιου από δεξιά, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η ίδια φάση σημειώθηκε στο 15ο λεπτό, όταν ο Κουτσογιάννης αυτή τη φορά έβγαλε τη σέντρα, ο Σφάκας και πάλι ήταν αφύλακτος στο πίσω δοκάρι, αλλά το πλασέ που έπιασε πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Στο 27ο λεπτό ήταν η σειρά του Χατζέλα να χριστεί σκόρερ για πρώτη φορά φέτος, όταν ο Τσίπη από αριστερά ντρίπλαρε δύο αντιπάλους, έβγαλε τη σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο έμπειρος φορ έπιασε την κεφαλιά για το 2-0.

Στο 40ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, με πλασέ του Αναστασίου, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την κούρσα του Κουτσογιάννη από δεξιά και τη σέντρα που έβγαλε.

Η επανάληψη άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού στο 51ο λεπτό, ο Βούλγαρης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Γ. Αραπίτσα, ο οποίος πρόλαβε να «τσιμπήσει» τη μπάλα, με τον Αχμάτι να τον ανατρέπει στη συνέχεια εντός της μεγάλης περιοχής και τον διαιτητή Δημητριάδη να υποδεικνύει αμέσως την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιάτσιος, με τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Διμηνίου, ενώ στην επαναφορά ο Χατζέλας από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη διπλή ευκαιρία που απώλεσε ο Γ.Σ.Α. να μπει μπροστά με διαφορά δύο τερμάτων.

Στο 55ο λεπτό, ο Κουτσογιάννης πέτυχε τέρμα, αλλά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ με υπόδειξη του βοηθού. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να επιχειρούν για την ισοφάριση χωρίς να χάσουν όμως κάποια μεγάλη φάση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλουκουτάρας που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Χατζέλα, μετά από βολέ του Χαλάτση, βγήκε τετ-α-τετ αλλά σε πλάγια θέση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά τα σουτ που έπιασε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι για πρώτη φορά ο Γ.Σ.Α. δεν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά κατάφερε να πάρει την ουσία, που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών για τη συνέχεια, προκειμένου να κρατήσει επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Γ.Σ.Α.: Χαλάτσης, Φαράντος, Τσιάτσιος, Ελευθερίου, Μπούρχας (61ο Κουρτέλης), Μπούσης (75ο Παπανίκος), Γ. Αραπίτσας, Τσίπη, Παναγιώτου, Βούλγαρης, Χατζέλας (84ο Κλουκουτάρας).

Α.Ε. Διμηνίου: Αβδελάς (33ο λ.τ. Μιχαλόπουλος), Ασλάνογλου, Γκέρτσος (46ο Αχμάτι),Μοράλες, Καραπούλος, Κουτσογιάννης, Καρακώστας, Φιλατζικιώτης, Μόσιος (69ο Μαυρίδης), Σφάκας, Αναστασίου.


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…