• 7 Νοεμβρίου, 2013

Γιώργου Τσιντσίνη: Εμείς και η 111 Π.Μ.

Γιώργου Τσιντσίνη: Εμείς και η 111 Π.Μ.

Τους προστάτες της Αρχαγγέλους τιμάει σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία και η «ημέτερη» 111 Π.Μ. έβαλε πάλι τα γιορτινά της και υποδέχεται πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο. Πέρα από το σημαντικό επιχειρησιακό της ρόλο στην άμυνα της χώρας, η αεροπορική βάση της περιοχής μας αναδείχτηκε διαχρονικά σε ζωτικό παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής ωφέλειας, για όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας.

Δεκάδες ντόπιες επιχειρήσεις συνεργάζονται για τη σίτιση κι άλλου είδους εφοδιασμό της Μονάδας, προσπορίζοντας σημαντικούς τζίρους και κέρδη στα ταμεία τους.

Συχνά οι επισκέπτες της Βάσης προάγουν τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό.

Χιλιάδες κληρωτοί είχαν την ευκαιρία να υπηρετήσουν εδώ, κοντά στο σπίτι τους, εκατοντάδες νέα παιδιά επέλεξαν να υπηρετήσουν ως μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, στρέφοντας το επαγγελματικό ενδιαφέρον τους στην Πολεμική Αεροπορία, εξ αίτιας της ύπαρξης και της γειτνίασης με την 111 Π.Μ.

Εκατοντάδες γάμοι έγιναν, ανάμεσα σε στελέχη της αεροπορίας και ντόπιες κοπέλες, ενώ πολλοί διοικητές και αξιωματικοί συνδέθηκαν ποικιλότροπα με το ντόπιο στοιχείο και επέλεξαν την περιοχή μας ως μόνιμο τόπο κατοικίας, μετά την αποστρατεία τους.

Σπουδαίο είναι το φιλανθρωπικό έργο των κυριών των αξιωματικών, που ενισχύουν άμεσα ευαγή ιδρύματα της Μαγνησίας και ειδικότερα το Ορφανοτροφείο.

Συχνά πενθήσαμε όλοι μαζί την οδυνηρή απώλεια πιλότων της, κάποιοι από τους οποίους γεννήθηκαν σ’ αυτή τη γη και χάθηκαν ως ήρωες στους αιθέρες, υπέρ πατρίδος.

Τόπος προσκυνήματος έχει γίνει για πολλούς από μας (μετά τις άοκνες προσπάθειες και του αείμνηστου πατρός Γεωργίου Καλακανίδα) το Τσατάλι της Όθρυος, ο τόπος της θυσίας 63 αξιωματικών, υπαξιωματικών και σμηνιτών, που ήταν τα τραγικά θύματα του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, το οποίο κατέπεσε εκεί, πριν από 22 χρόνια, στις 5 Φεβρουαρίου του 1991.

Με όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, η 111 Π.Μ. λες και σήκωσε ψηλά τον τόπο, πάνω στα ατσάλινα φτερά των αεροσκαφών της.

Αλλά και ο τόπος, αγαπάει σέβεται και τιμά την ύπαρξή της, τη δράση της και όσους την υπηρετούν.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…