• 26 Οκτωβρίου, 2013

Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Δια πυρός και …παρατάσεως το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα

Μπάσκετ Γ.Σ.Α.: Δια πυρός και …παρατάσεως το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης (83-78, 65-65 κανονική διάρκεια) κατέβαλε ο Γ.Σ.Α. τη σθεναρή αντίσταση της Ανάληψης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ, στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού. Οι Σαμαράς, Καραγιώργος και Μητρουλάς, πέτυχαν τους 60 πόντους της ομάδας τους, απο τους συνολικά 83 που πέτυχε, μαζί με την παράταση!

Οι παίκτες του Θανάση Φλεβάρη μπήκαν δυνατά στην πρώτη περίοδο και κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και έντεκα πόντους, τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωσή της (19-8), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με διαφορά δέκα πόντων για τους γηπεδούχους (24-14). Κι αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα ήταν ένα εύκολο βράδυ για τους «κυανόλευκους», η Ανάληψη στα μέσα της δεύτερης περιόδου μείωσε στους τέσσερις πόντους (29-25), κυρίως με διεισδύσεις, αλλά και με δύο εύστοχα τρίποντα, αναγκάζοντας τον Φλεβάρη να καλέσει τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να χάνει τα ριμπάουντ κάτω από τη ρακέτα της, δίνοντας ευκαιρίες για «δεύτερες» επιθέσεις στους αντιπάλους.

Ένα τρίποντο του Λουκίδη και ένα γκολ-φάουλ του Μητρουλά έδωσαν «αέρα» έξι πόντων (35-29), ενώ το φάουλ που πήρε ο Σπύρας στην άμυνα και το τρίποντο του Ξύδη στην επόμενη επίθεση, έχτισαν προβάδισμα εννιά πόντων για τους γηπεδούχους (38-29), δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Η Ανάληψη απάντησε με τέσσερις απανωτούς πόντους (38-33), με τον Γκουγκουτούδη να κάνει το λέι απ στην αντίπαλη ρακέτα για το 40-33.

Το ημίχρονο έληξε με προβάδισμα έξι πόντων για τον Γ.Σ.Α. (42-36).

Στην τρίτη περίοδο, το σύνολο του Θανάση Φλεβάρη …έσπασε το στεφάνι, δείχνοντας εγκλωβισμένη στην άμυνα ζώνη της Ανάληψης, μένοντας χωρίς πόντο για τα πρώτα έξι λεπτά (!!!), δίνοντας την ευκαιρία στην Ανάληψη να «χτυπήσει» κυρίως από την περιφέρεια και να τρέξει σερί 0-11, περνώντας μπροστά στο σκορ (42-47). Ο Θανάσης Φλεβάρης πήρε τάιμ άουτ, με τον Ξύδη στην επόμενη φάση να πετυχαίνει δίποντο, μειώνοντας σε 44-47. Στη συνέχεια οι εύστοχες προσπάθειες των Μητρουλά, Σαμαρά και Γκουγκουτούδη έφεραν το ματς «στα ίσια» (52-52), δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, η οποία τελείωσε με την Ανάληψη να προηγείται με δύο πόντο (56-58).

Η τελευταία περίοδος άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Καραγιώργο να πετυχαίνει τρίποντο (59-57), αλλά στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με πολλές άστοχες προσπάθειες εκατέρωθεν. Ο Σαμαράς πήρε το σκοράρισμα για την ομάδα του, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται ισόπαλο 65-65.

Και η παράταση άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Οι δύο βολές του Σαμαρά, η διείσδυση του Γκουγκουτούδη και το τρίποντο του Σαμαρά, πήραν κεφάλι εφτά πόντων (72-65), στα μέσα του έξτρα πενταλέπτου. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τις λύσεις, χάνοντας μερικά αβίαστα σουτ, τόσο από διεισδύσεις όσο και τρίποντα χωρίς άμυνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παίρνουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα. Με ντισκαλιφιέ αποβλήθηκαν οι Ξύδης και Γιώργος Ίλτσογλου, λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, αφού ήρθαν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και να αποφεύγονται τα χειρότερα. Στο τέλος του αγώνα κρατήθηκαν τα δελτία τους, με τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει τις επόμενες ημέρες για την ποινή που θα τους επιβληθεί.

Τα δεκάλεπτα:24-14, 42-36, 56-58, 65-65 – παράταση 83-78

Γ.Σ.Α.: Σπύρας 2, Σαμαράς 28(2), Καραγιώργος 16(2), Βαλαμούτης 7, Μητρουλάς 16, Γκογκουτούδης 4, Λουκίδης 5(1), Ξύδης 5(1), Κουρκούμπας, Συνάζος, Κοντοστάθης.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…