• 20 Οκτωβρίου, 2013

«Όλα μηδέν» στο ντέρμπι της Ευξεινούπολης

«Όλα μηδέν» στο ντέρμπι της Ευξεινούπολης

Δεν ανέδειξε νικητή το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Δήμητρα και Γ.Σ.Α., σε ένα παιχνίδι που περίσσεψε η δύναμη και το πάθος εκατέρωθεν, αλλά το θέαμα και οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Η Δήμητρα με έξι μικρούς σε ηλικία παίκτες, λόγω των σημαντικών απουσιών των Κ. Παυλίδη, Ν. Βούλγαρη και Θ. Κουτσοκέρα, είχε περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι της, με το πρώτο σουτ στον αγώνα να το επιχειρεί από πολύ μακριά ο Θωμαΐδης με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν γκολ μόλις στο δεύτερο λεπτό με κεφαλιά του Αλ. Αραπίτσα, αφού πριν η μπάλα είχε χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι από σουτ του Βούλγαρη, αλλά ο βοηθός υπέδειξε τον επιθετικό του Γ.Σ.Α. σε θέση οφ σάιντ, υπόδειξη που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Στο 5ο λεπτό ο Γ.Σ.Α. σπατάλησε κι άλλη καλή ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Νικηφοράκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Αλέκος Αραπίτσας ήταν και πάλι σε επίκαιρη θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια -στο πίσω δοκάρι- πέρασε άουτ. «Μελανό» σημείο ο τραυματισμός του Αλέκου Αραπίτσα στο 10ο λεπτό, από μαρκάρισμα του Επίσκοπου. Ο έμπειρος φορ «έσφιξε» τα δόντια, αλλά τελικά έγινε αλλαγή στο 30ο λεπτό, όταν και πέρασε στη θέση του ο Κλουκουτάρας. Στη συνέχεια ο ρυθμός του ματς έπεσε, αλλά ανέβηκε η δύναμη και το πάθος.

Στην επανάληψη ο Γ.Σ.Α. ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν σχηματίσει «γραμμή Μαζινό» μπροστά από την εστία του Γκιούρκη, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο σωτήριες επεμβάσεις. Η πρώτη σε βολ πλανέ του Γιάννη Αραπίτσα στο 88ο λεπτό, όταν εκτινάχτηκε στην αριστερή συμβολή των δοκαριών και παραχώρησε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου έδιωξε και πάλι τη μπάλα -με ενστικτώδης επέμβαση- σε κεφαλιά του Τσιάτσιου. Στο 71ο λεπτό, ο Γ.Σ.Α. διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό πέναλτι, σε σπρώξιμο του Κλουκουτάρα στη μεγάλη περιοχή.

Πάντως, η Δήμητρα θα μπορούσε να σκοράρει στο 85ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Παλάση, ο Μάκης Παυλίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση.

Πάνω από 400 φίλαθλοι της περιοχής μας παρακολούθησαν το τοπικό ντέρμπι. Στην ανάπαυλα η Διοίκηση της Δήμητρας έκανε κλήρωση ενός ποδηλάτου, με έναν τυχερό φίλαθλο να φεύγει με αυτό από το γήπεδο, με το πέρας του αγώνα. Τυχερός αριθμός ήταν το 701.

Δήμητρα: Γκιούρκης, Γκαρνίδης, Επίσκοπος, Τσόγκας, Ξηρομερήσιος, Θωμαΐδης, Κρανάς (87ο Ραμαντάνης), Μ. Παυλίδης, Τιμπλαλέξης, Τσάμης (73ο Παλάσης), Σταματίου (65ο Αράπης).

Γ.Σ.Α.: Χαλάτσης, Φαράντος, Τσιάτσιος, Νικηφοράκης, Ελευθερίου, Βούλγαρης, Τσίπη, Μπούσης, Γ. Αραπίτσας, Παναγιώτου (78ο Χειλάς), Αλ. Αραπίτσας (30ο λ.τ. Κλουκουτάρας).


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…