• 3 Οκτωβρίου, 2013

Η εισήγηση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Σούρπης για την επένδυση στις Νηές – έκδοση 29/9/2013

Με αφορμή τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού για την επένδυση στις Νηές, θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

1. Πριν από λίγο καιρό πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, ιδρύσαμε Σωματείο με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Σύλλογος Δημοτικής Ενότητας Σούρπης του Δήμου Αλμυρού».

Ένας από τους σκοπούς του Συλλόγου μας είναι: «η προώθηση των επενδύσεων και ανάδειξη όλων των παραμέτρων που ευνοούν ή εμποδίζουν την ανάπτυξη της περιοχής».

Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια καρκινοβατεί η τουριστική επένδυση στις Νηές, μπλοκαρισμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε πολιτικάντικους χειρισμούς των αρμόδιων πολιτικών προσώπων, σε ατεκμηρίωτες περιβαλλοντικές ενστάσεις, στην ανάδειξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης, που εν τέλει έχει καθυστερήσει την υλοποίησή της.

Στα πλαίσια του ως άνω σκοπού μας, θελήσαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης αναφορικά με τη συγκεκριμένη επένδυση και να ξεκαθαρίσουμε εν τέλει το θολό τοπίο που εσκεμμένα έχουν δημιουργήσει κάποιοι γύρω από την επένδυση αυτή. Συγκεκριμένα είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι υπέρ της επένδυσης στις Νηές, καθόσον έχουν πειστεί ότι η εν λόγω επένδυση θα εφαρμόσει σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους διαχείρισης για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση στη χώρα μας η εφαρμογή των περιβαλλοντικών νόμων διασφαλίζεται και ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα και όχι από τις διαμαρτυρίες κάποιων ελαχίστων. Συγκεκριμένα, σε δείγμα 525 κατοίκων που ερωτήθηκαν εάν είναι υπέρ ή της επένδυσης, 500 άτομα δήλωσαν ενυπόγραφα ότι είναι υπέρ αυτής, είκοσι άτομα δήλωσαν αδιάφορα ως προς την υλοποίηση της και μόλις πέντε άτομα κατά αυτής, από το οποίο συνεπάγεται ότι σε ποσοστό 95% των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης επιθυμούν την υλοποίηση της επένδυσης. Από τα παραπάνω προκύπτει, περίτρανα, ότι η επένδυση έχει ήδη εγκριθεί από την τοπική κοινωνία και απομένει μόνο η έγκριση της από τα αρμόδια όργανα.

2. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας είναι υπέρ των επενδύσεων στην περιοχή μας, δεδομένου ότι γνωρίζουν ότι μόνο οι επενδύσεις μπορούν να φέρουν ευημερία.

Το ποσοστό ανεργίας είναι πλέον μεγάλο στην περιοχή μας, χωρίς καμία απολύτως προοπτική αυτό να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, εκτός αν πραγματοποιηθούν επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας για το ντόπιο προσωπικό, όπως υπόσχεται η επένδυση στις Νηές. Άλλωστε οι φωνασκούντες, παρά το ότι αποτελούν μια πολύ μικρή μειοψηφία, κατάφεραν να ακυρώσουν και άλλες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα να μαραζώνει η περιοχή και να υποφέρουν οι πολίτες, ενώ διατείνονται ότι ενεργούν σε όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής!!!

3. Θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλους όσους αυτά τα χρόνια αντιτίθενται στην επένδυση –και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τους κατοίκους της περιοχής- με συμπεριφορές που πολλές φορές προσβάλλουν το ήθος και την εντιμότητα των κατοίκων της περιοχής μας, ότι είμαστε και εμείς εδώ, αποτελώντας μάλιστα την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής. Σιωπηλοί και παρατηρητές όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην περιοχή μας. Μέχρι εδώ όμως, η φωνή μας πλέον θα ακουστεί και θα διεκδικήσουμε –πάντα νηφάλια και τεκμηριωμένα- την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης.

4. Σε μια χώρα που καταρρέει, σε μία περιοχή που διψάει για επενδύσεις, είναι εγκληματικό να αρνούμαστε την ανάπτυξη της περιοχής μας, τις εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, την ευημερία των κατοίκων και να επιτρέπουμε σε ορισμένους φωνασκούντες να υποσκάπτουν το μέλλον μας.

Ας σταματήσουν επιτέλους αυτοί οι οποίοι εκπροσωπούν αποκλειστικά μόνο τους εαυτούς τους να τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης, διότι αν αμφισβητήσουμε την ανάπτυξη, αμφισβητούμε τον ίδιο τον τόπο μας. Να θυμάστε τέλος ότι θα είστε υπεύθυνοι και για την ψήφο, αλλά και για τη σιωπή σας!

Με την παρούσα παρέμβασή μας, ζητούμε, εν τέλει, να γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο η ΜΠΕ που αφορά την επένδυση στις Νηές.

Συνημμένα υποβάλλουμε κατάλογο 500 κατοίκων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης, που με την υπογραφή τους δηλώνουν υπέρ της επένδυσης στις Νηές και ζητούν την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού της ΜΠΕ.

Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συλλόγου Δημοτικής Ενότητας Σούρπης Δήμου Αλμυρού.

1.Τζαβέλας Χρήστος του Δημοσθένη

2. Σκούρας Αναστάσιος του Γεωργίου

3. Ζώτος Γεώργιος του Ευσταθίου

4. Τακτικός Λάζαρος του Λεωνίδα

5. Κωνσταντίνου Γρηγόριος του Θεμιστοκλή

6. Ράπτης Γεώργιος του Αθανασίου

7. Κώτσος Ιωάννης του Κωνσταντίνου


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…