• 1 Οκτωβρίου, 2013

Οι Σαρακατσαναίοι στα Τζουμέρκα – έκδοση 29/9/2013

Οι Σαρακατσαναίοι στα Τζουμέρκα – έκδοση 29/9/2013

Διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και περιχώρων «Η Στάνη», για τα μέλη του και τους φίλους του.

Η εκδρομή ξεκίνησε νωρίς το πρωί, βρίσκοντας ενθουσιασμένους τους συμμετέχοντες για το ταξίδι που τους περίμενε. Η πρώτη στάση έγινε στην Καλαμπάκα, για το απαραίτητο καφεδάκι. Στη συνέχεια μια έκπληξη περίμενε τους εκδρομείς: μετά τα Γιάννενα, με θέα τα Τζουμέρκα, ένα πικ νικ στη φύση με παραδοσιακά εδέσματα, όπως κοντοσούβλι και πίτες, με συνοδεία ντόπιου τσίπουρου, προσφορά του Συλλόγου και μελών. Το μεσημέρι τούς βρήκε στον Άγναντα για το μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα κατέληξαν σε παραδοσιακά καταλύματα, στον καταρράκτη Άρτας, στα Τζουμέρκα. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία για επίσκεψη στην επιβλητική Μονή της Αγίας Αικατερίνης –ιστορικό διατηρητέο μνημείο- όπου πραγματοποιήθηκε και παράκληση. Το βράδυ, οι Σαρακατσαναίοι γλέντησαν στο χώρο του ξενοδοχείου.

Το πρωί, μετά το απολαυστικό πρωινό, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν δύο από τα πιο αντιπροσωπευτικά και αξιόλογα μαστοροχώρια. Πρώτα, το παραδοσιακό Συράκο, την πατρίδα του Ιωάννη Κωλλέτη, του πρώτου συνταγματικού πρωθυπουργού της Ελλάδας και του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Συνέχεια είχε ο Πράμαντας, χτισμένος αμφιθεατρικά στα 850 μ. με εξαιρετική θέα, όπου απόλαυσαν το μεσημεριανό γεύμα τους. Μια στάση στο πάντα εξαιρετικό Μέτσοβο για το απογευματινό καφεδάκι και με τις καλύτερες εντυπώσεις το ταξίδι της επιστροφής, ξεκίνησε. Κατά τη διάρκεια όλης της εκδρομής στο λεωφορείο προσφέρονταν εδέσματα και κεράσματα. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι τυχεροί ήταν: η Μιμίκα Μπέη, η οποία κέρδισε τη σκαλιστή ρόκα, η Ευσταθία Σκλαβούνου η οποία κέρδισε την γκλίτσα, και ο Δημήτρης Νικολάου που κέρδισε τη διήμερη διανυκτέρευση στο Μούρεσι. Αμείωτο το κέφι των Σαρακατσαναίων με πειράγματα, ανέκδοτα και τραγούδια.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Πρεβεζιάνος και τα μέλη Πέτρος Μαχάς και Γιάννα Ρουπακιά.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί το τουριστικό πρακτορείο «Art of travel» για την πολύ καλή συνεργασία και εύχεται καλά ταξίδια. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής για την εμπιστοσύνη και την καλή διάθεση που έδειξαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται καλό χειμώνα!


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…