• 11 Σεπτεμβρίου, 2013

Δημήτρης Τσούτσας: Ο απολογισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2013 (έκδοση 8/9/2013)

Με την λήξη του καλοκαιριού και την ταυτόχρονη λήξη των εκδηλώσεων του Δήμου μας για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2013, νιώθω την υποχρέωση να κάνω έναν δημόσιο απολογισμό των εκδηλώσεων αυτών των δύο μηνών. Μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταφέραμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και διοργανώσαμε συνολικά 37 εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου. Ο κύριος σκοπός μας από την αρχή ήταν να χρησιμοποιήσουμε ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό στις περισσότερες εκδηλώσεις και σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Ο τόπος μας έχει τραγουδιστές, μουσικούς, καλλιτέχνες όλων των ειδών και αυτούς οφείλαμε να προβάλλουμε και να αναδείξουμε πρώτους απ΄ όλους.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να γίνουν εκδηλώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα και ο τρίτος στόχος να υπάρχει ποικιλία εκδηλώσεων για όλους τους δημότες (συναυλίες, θέατρο σκιών, θεατρικές παραστάσεις, θεματικές βραδιές κλπ.) τις οποίες όμως να αγκαλιάσουν και οι ίδιοι μέσω της συμμετοχής τους. Και αυτός ο στόχος κατά κοινή ομολογία πέτυχε και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι υποδομές του Δήμου δεν κάλυψαν την προσέλευση των θεατών.

Φυσικά εξίσου σημαντικό ήταν να έχουμε και το μικρότερο δυνατό κόστος στις εκδηλώσεις μας, σεβόμενοι κάθε ευρώ των δημοτών μας. Για το λόγο αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω, για πρώτη φορά, έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τι κόστισαν οι εκδηλώσεις αυτές. Τα συνολικά έξοδα όλων των εκδηλώσεων (ηχητικά, φωτισμός, σκηνικά και μεταφορά τους, αφίσες, προσκλήσεις, πανό, αμοιβές τραγουδιστών και μουσικών, θέατρα σκιών κλπ) ανήλθαν περίπου στις 15.200 ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 5.000 καλύφθηκαν από χορηγία τοπικής επιχείρησης, συνεπώς η επιβάρυνσή μας ήταν το υπόλοιπο ποσό. Ένα ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται ούτε στο πλήθος, ούτε στην ποιότητα των εκδηλώσεων.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις διοικήσεις και τα μέλη τους, για τη συνεργασία που είχαμε, γιατί χωρίς τη δική τους βοήθεια δε θα κάναμε παρά ελάχιστα πράγματα.

Κατά κοινή ομολογία, παρ’ όλες τις τυχόν αδυναμίες, με πολύ δουλειά και μεράκι απ’ όλες τις πλευρές, ήταν μία πλούσια και εξαιρετικά γόνιμη καλοκαιρινή περίοδος. Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι με συλλογική δουλειά, προγραμματισμό και συνεργασία, μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία μας αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Ο Αντιδήμαρχος Κοιν/κής Προστασίας

Παιδείας και Πολιτισμού

Δημήτρης Τσούτσας


Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…
Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Δημ. Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της» Σπουδαίοι άνθρωποι…