• 28 Αυγούστου, 2013

Εγκατάλειψη στην παραλία Αλμυρού

Ο Τάσος Γκουντής, Πρόεδρος του Πολιτιστικού, Περιβαλλοντολογικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Αλμυρού, μας κοινοποιεί προς δημοσίευση επιστολή του, που απευθύνεται στον Δήμαρχο Αλμυρού, τον Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας και αναφέρει τα εξής:

Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε το περιβάλλον της παραλίας του Αλμυρού καθαρό και κυρίως υγιεινό κι ευχάριστο, σας παρακαλούμε να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Παρακαλούμε τον κ. Δήμαρχο να δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την παραλία του Αλμυρού. Είμαστε μάρτυρες μιας αδιαφορίας για την πλαζ του Αλμυρού και το δρόμο που οδηγεί σ’ αυτή. Δεν γνωρίζουμε εάν ποτέ την επισκέφτηκε ο ίδιος, ούτε εάν έχει αντιληφθεί τη σημασία του χώρου για τους κατοίκους του Αλμυρού.

Στα δύσκολα χρόνια που περνούμε η παραλία είναι μια όαση για τους κατοίκους του Αλμυρού. Καθημερινά γεμίζει από λουόμενους, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να την απολαμβάνουν καθαρή και τη λογική απαίτηση από το Δήμαρχο -που οι ίδιοι εξέλεξαν- να τη διατηρεί καθαρή. Δυστυχώς δε γίνεται τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από το Δήμο να κάνει κάτι για το χώρο αυτό, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

Επανερχόμαστε σήμερα για δύο σοβαρά θέματα. Συχνά, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες του παζαριού, κατακλύζουν την Παραλία τσιγγάνοι. Μεγάλες ομάδες τσιγγάνων κατεβαίνουν και δεν περιορίζονται στο να κολυμπήσουν, όπως όλοι οι υπόλοιποι δημότες, αλλά κάνουν κατάληψη κάτω από τα δέντρα της παραλίας, στρώνουν τα στρώματά τους, μαγειρεύουν, πετούν υπολείμματα καρπουζιών ή άλλων φρούτων, πλένουν τα ρούχα τους ή και πλένονται με τα ρούχα τους στις ντουζιέρες της παραλίας, πετούν σκουπίδια, βρωμίζοντας έτσι όλη την ακτή. Σκεφτείτε ότι 100 τσιγγάνοι εκτός από τα πλαστικά και τα τενεκεδάκια ή κι άλλα υπολείμματα φαγητών αφοδεύουν στην αμμουδιά ή στα χόρτα δίπλα στο δρόμο. Ο Δήμος δεν έκανε τίποτα για το θέμα αυτό. Μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες του Αστυνομικού τμήματος έχουν μετριάσει κάπως το πρόβλημα και αυτό μας δίνει κάποιες ελπίδες.

Παρακαλούμε τον κ. Δήμαρχο να συνεργαστεί με την Αστυνομική Αρχή για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει καν μια πινακίδα που να υπενθυμίζει πως βάσει Νόμου το ελεύθερο κάμπιγκ απαγορεύεται, όπως και η ρίψη σκουπιδιών και η χρήση σαπουνιού στις κοινόχρηστες ντουζιέρες. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί πως οι τσιγγάνοι, έχοντας ως βάση την κατασκήνωσή τους στην παραλία, επιδίδονται σε κλοπές γεωργικών μηχανημάτων, πράγμα που το γνωρίζει καλά το Αστυνομικό Τμήμα.

Το δεύτερο θέμα μας είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Παραλία. Φέτος δεν υπήρξε καμία μέριμνα να επιδιορθωθεί ο δρόμος από τις λακκούβες του περασμένου χειμώνα. Στις περσινές προστίθενται συνεχώς και καινούριες. Η λευκή γραμμή του οδοστρώματος έχει σβηστεί στα περισσότερα σημεία και δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα που να προειδοποιεί για τις στροφές. Ας μην αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει βέβαια πινακίδα που να δηλώνει σε έναν ξένο επισκέπτη ποιος είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Παραλία του Αλμυρού. Αλλά τουλάχιστον δεν έπρεπε αυτός ο δρόμος που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες δημότες κάθε ηλικίας, από ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές και αυτοκίνητα να πληροί τους βασικούς κανόνες ασφάλειας. Ξεχνάμε ότι χρησιμοποιείται σ’ αυτή την άθλια κατάσταση τις βραδινές ώρες από τα παιδιά μας, που κατεβαίνουν να διασκεδάσουν στο μπαράκι της Παραλίας; Θρηνήσαμε ήδη θύματα με πιο πρόσφατο το θάνατο ενός εικοσάχρονου αγοριού, τώρα πρέπει έτσι, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Θεού, να περιμένουμε τον επόμενο.!!!!! Δεν σκέφτεστε, κ. Δήμαρχε, ότι αυτή η αδιαφορία επισύρει και ποινικές ευθύνες και μπορεί να οδηγηθείτε στη φυλακή;

Παρακαλούμε, κ. Δήμαρχε, να αντιληφθείτε την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα του θέματος και να ασχοληθείτε προσωπικά με το θέμα της φροντίδας της Παραλίας λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Παρακαλούμε και την Αστυνομική Αρχή που μέχρι σήμερα ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις μας να συνεργαστεί με το Δήμο για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων.

Ευχαριστούμε

Εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

Τάσος Γκουντής


Σχετικά Άρθρα

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…
Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…