• 24 Αυγούστου, 2013

Στον κόμβο του Αλμυρού συνελήφθησαν 21 παράνομοι μετανάστες – ανθρωποκυνηγητό για τον Έλληνα οδηγό του van που τους μετέφερε

Σε βάρος του αγνώστου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της κλοπής, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών» (μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και απόπειρα διευκόλυνσης εξόδου τους από την ελληνική επικράτεια).

Ειδικότερα, χθες (23-08-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εντόπισαν στην 287η χ/θ της Π.Α.Θ.Ε. (κόμβος Αλμυρού) να κινείται Ι.Χ. φορτηγό, τύπου van και προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, προκειμένου να το ελέγξουν. Ωστόσο, ο οδηγός του φορτηγού δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν για απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο οδηγός εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, διέφυγε και αναζητείται. Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν είκοσι ένας παράνομοι αλλοδαποί και συγκεκριμένα, δεκατέσσερις υπήκοοι Σομαλίας (πέντε άνδρες και εννέα γυναίκες), πέντε άνδρες – υπήκοοι Συρίας, ένας άνδρας – υπήκοος Ιράκ καθώς και μία γυναίκα – υπήκοος Ερυθραίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μη νόμιμοι μετανάστες αναχώρησαν από την Αθήνα με το φορτηγό προκειμένου να μεταβούν ακτοπλοϊκώς μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, με ενδιάμεσο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καταβάλλοντας στον άγνωστο δράστη το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ, ο καθένας. Το ανωτέρω όχημα, το οποίο είχε κλαπεί την (05-08-2013) από την περιοχή της Αργολίδας και είναι ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) διαβατήρια κενά στοιχείων και ένα (1) δελτίο ταυτότητας αμφιβόλου γνησιότητας, όλα ευρωπαϊκών κρατών, με τα οποία προφανώς θα προμήθευε ο άγνωστος δράστης τους μη νόμιμους μετανάστες, προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.


Σχετικά Άρθρα

40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 18…
54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…