• 19 Αυγούστου, 2013

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για απόλυση εργαζομένης στο αεροδρόμιο

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για απόλυση εργαζομένης στο αεροδρόμιο

Η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.Μ.Ε. καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί στους εργαζόμενους ο εργολάβος που εκμεταλλεύεται κυλικεία αεροδρομίων. Τελευταίο κρούσμα τρομοκρατίας και καταπάτησης των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων είναι η χυδαία πολιτική και προσωπική επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενη με κατάληξη την απόλυσή της, από τον υπεύθυνο προϊστάμενο του κυλικείου του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, όταν τόλμησε (!) να τον ενημερώσει ότι πιθανόν θα χρειαστεί κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια για χειρουργική επέμβαση και θα απευθυνθεί στο σωματείο της για ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά της. Στόχος του, με τη δίωξη αυτή, δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη εργαζόμενη, αλλά το σύνολο του προσωπικού που απασχολεί σε διάφορα περιφερειακά αεροδρόμια.

Και αυτή η τρομοκρατική απόλυση είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας της εργοδοσίας που στηρίζεται σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. και που παρέχει τη δυνατότητα στους εργοδότες να  εκβιάζουν και να τσαλαπατούν τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκχώρησης σε αναδόχους-εργολάβους τομέων και υπηρεσιών που ανήκουν στο δημόσιο, για να βγάζουν κέρδη οι  ιδιώτες, από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων που απασχολούν.

Η αντιλαϊκή πολιτική και το τσαλαπάτημα κάθε εργατικού δικαιώματος θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου. Θα μεγεθύνει τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας για χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι η αποφασιστική οργάνωσή τους στα σωματεία, και στα συνδικάτα τους, να δώσουν ταξικό προσανατολισμό στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους, απομονώνοντας τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, καθώς και κάθε τσιράκι της εργοδοσίας. Όπου δεν υπάρχουν σωματεία, με στήριγμα το ΠΑΜΕ, με επιτροπές αγώνα και με πολύμορφες κινητοποιήσεις να δώσουν ταξική απάντηση στην εργοδοσία, βάζοντας φραγμό στην ασυδοσία της.

Καλούμε όσους εργάζονται στους εργολάβους του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου (κυλικείο, καθαριότητα κ.ά.) να σηκώσουν το ανάστημά τους . Να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους σε εργολάβους σε άλλα αεροδρόμια της χώρας και με τα κατά τόπους κλαδικά σωματεία.

Η υποχώρηση το μόνο που θα φέρει είναι η νέες απαιτήσεις και άνοιγμα της όρεξης του εργοδότη για μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Ο οργανωμένος και ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει τη ζωή της εργατικής τάξης, της ζωής μας.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…