• 13 Αυγούστου, 2013

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του Αλμυρού (έκδοση 11/8/2013)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού. Φέτος συμπληρώνονται 132 χρόνια από την επέτειο της απελευθέρωσης του 1881 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στην  Πλατεία του Αλμυρού, στις 9:00μ.μ.,  θα εμφανισθούν Χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας (Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, Σύλλογος Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξειν/λης και Περιχώρων, Παιδικό Χορευτικό Δήμου Αλμυρού) και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μεικτή Χορωδία Αλμυρού και με μουσική ομάδα καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18 Αυγούστου, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία κατά την οποία Βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών υπό τη Διεύθυνση του Διδασκάλου και Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Πρασσά θα αποδώσει επίκαιρους απελευθερωτικούς ύμνους προς τιμήν των αγωνιστών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Οθρυς» κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους της περιοχής. Καλούνται όλοι οι δημότες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…