• 6 Αυγούστου, 2013

Τα μέλη του χορευτικού των Σαρακατσαναίων στη Λευκάδα

Τα μέλη του χορευτικού των Σαρακατσαναίων στη Λευκάδα

Τριήμερη εκδρομή στη Λευκάδα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης  & περιχώρων «Η Στάνη» για τα μέλη δύο χορευτικών τμημάτων του, αυτά των νέων και των γυναικών.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωΐ βρίσκοντας ενθουσιασμένους  τους εκδρομείς για το ταξίδι που τους περίμενε. Η πρώτη στάση έγινε στην Ιτέα για το απαραίτητο καφεδάκι. Στη συνέχεια τα τραγούδια και τα πειράγματα τα διαδέχτηκε η συγκίνηση στο άκουσμα  της ιστορίας της εξόδου των Μεσολογγιτών και στη θέα των μνημείων των πρωταγωνιστών της, επωνύμων και ανώνυμων, στον κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι. Το μεσημέρι  τους βρήκε στην Αμφιλοχία για το μεσημεριανό γεύμα. Και αργά το απόγευμα κατέληξαν στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στη Νικιάνα της Λευκάδας. Βουτιά στα καταπράσινα νερά του νησιού και μετά βραδινή έξοδο στην πόλη της Λευκάδας.

Την επόμενη μέρα τους εκδρομείς τους περίμενε μια έκπληξη: κρουαζιέρα στο Ιόνιο. Βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά του Πόρτο Κατσίκι (η 3η καλύτερη παραλία στον κόσμο) και  στους Εγκρεμνούς, επίσκεψη στο παραδοσιακό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, στην Ιθάκη και περιήγηση στο νησί του Σκορπιού και το Μεγανήσι. Ολίγη ανάπαυση για μικρούς και μεγάλους   και βραδινή  διασκέδαση στα μπαράκια της πόλης έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πρωί, μετά το απολαυστικό πρωινό, οι περισσότεροι εκδρομείς,  για άλλη μια φορά, κολύμπησαν στην πισίνα ή στην παραλία του ξενοδοχείου. Η τελευταία επίσκεψη στο νησί ήταν το προσκύνημα στη Μονή της Φανερωμένης με την επιβλητική θέα. Με τις καλύτερες εντυπώσεις το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε. Ο δεύτερος καφές της ημέρας έλαβε χώρα στην παραλία της Πρέβεζας. Έπειτα, εντυπωσιάστηκαν οι συμμετέχοντες στη θέα του πασίγνωστου γεφυριού της Άρτας, κατά τη σύντομη στάση τους εκεί. Οι Σαρακατσαναίοι απόλαυσαν το μεσημεριανό γεύμα τους δίπλα στο νησάκι της κυρά-Φροσύνης στα Γιάννενα. Και τέλος, μετά την ολιγόλεπτη στάση τους στην Καλαμπάκα απέναντι από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, το ταξίδι έλαβε τέλος. Κατά τη διάρκεια όλης της εκδρομής στο λεωφορείο προσφέρονταν εδέσματα και κεράσματα. Αμείωτο το κέφι των Σαρακατσαναίων με πειράγματα, ανέκδοτα και τραγούδια με το καραόκε.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος, τα μέλη κ.κ. Κώστας Καραγιώργος, Γιάννα Ρουπακιά,  Νικολέτα Δήμου και Κωνσταντίνα Αμπραζογούλα.

Το Συμβούλιο ευχαριστεί τα τουριστικά πρακτορεία «Art of travel» και το «Baras tours»  για την άριστη και αγόγγυστη συνεργασία και τους εύχεται καλά ταξίδια. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται Καλό Δεκαπενταύγουστο!


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…