• 5 Αυγούστου, 2013

Μάγεψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Κάστρο του Πτελεού – δηλώσεις – (video-φωτο)

Μάγεψε η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Κάστρο του Πτελεού – δηλώσεις – (video-φωτο)

Πλημμύρισε με κόσμο το Ενετικό Κάστρο του Πτελεού, το βράδυ του Σαββάτου, 3 Αυγούστου 2013, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία της δημοφιλούς Ελληνίδας δημιουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, την οποία διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα «Αιολίς», στα πλαίσια των εκδηλώσεων που  πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με στόχο την ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας.

Πλήθος φίλων της καλής ποιοτικής μουσικής ανηφόρισε το λόφο του Κάστρου από νωρίς το απόγευμα, αψηφώντας τη ζέστη και την κουραστική ανάβαση, προκειμένου να απολαύσει το άκουσμα των εξαιρετικών συνθέσεων της κ. Ρεμπούτσικα, που όπως αποδείχτηκε είναι πασίγνωστες και ιδιαίτερα αγαπημένες.

«Το αστέρι και η ευχή» ήταν ο τίτλος της μουσικής παράστασης, ο οποίος ταίριαζε απόλυτα με το πανέμορφο τοπίο του Κάστρου, που έδινε την ευκαιρία στους θεατές να θαυμάσουν την  απεραντοσύνη του ξάστερου ουρανού, εκφράζοντας, ο καθένας με τον τρόπο του, τη δική του ευχή.

Εξαιρετική η ορχήστρα, με τον Ανδρέα Συμβουλόπουλο στο πιάνο, τον Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν, τον Πάνο Δημητρακόπουλο στο κανονάκι, τον Άγγελο Παπαδάατο στο κόντρα μπάσο, τον Νίκο Παπαβρανούση στα τύμπανα, τον Νίκο Βεκύρη στον ήχο, και βέβαια την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί, η οποία ερμήνευσε ορισμένα από τα τραγούδια της που επάξια έχουν κερδίσει μια θέση στην ψυχή μας.

Το μόνο που μας στενοχώρησε, ήταν η διάρκεια του μουσικού προγράμματος, η οποία μόλις ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα, ενώ ο κόσμος εξακολουθούσε ακόμα να ανηφορίζει το λόφο του Κάστρου, ακολουθώντας μαγεμένος το μελωδικό κάλεσμα που τάραζε ευχάριστα τη γαλήνη της όμορφης καλοκαιρινής βραδιάς.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι είδαμε αρκετούς ηλικιωμένους ανθρώπους -ορισμένοι από αυτούς με μπαστούνια- να αψηφούν τη δύσκολη διαδρομή, για το «χατίρι» της κ. Ρεμπούτσικα, η οποία, μετά το τέλος της παράστασης, δέχτηκε τα συγχαρητήρια των θεατών και μοίρασε αρκετά αυτόγραφα.

Όπως η ίδια μας είπε, ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την περιοχή του Πτελεού, από την οποία κράτησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενθουσιασμένη από την ομορφιά του τοπίου και ιδιαίτερα του ενετικού Κάστρου, και απόλυτα ευχαριστημένη από την «ενέργεια» που της διοχέτευσε το σύνολο των θεατών. Η επιτυχημένη μουσική παράσταση, θα συνεχίσει την πορεία της καθ’ όλη τη  διάρκεια του καλοκαιριού, και θα πραγματοποιηθεί σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε αρκετά από τα ελληνικά νησιά.

Η αγαπημένη δημιουργός, υποσχέθηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτεί και πάλι την περιοχή μας, και μας αποχαιρέτισε χαρίζοντας στο φωτογραφικό μας φακό ένα όμορφο, ζεστό χαμόγελο.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


 

 


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…