• 15 Ιουλίου, 2013

Ανακοίνωση του ΕΠΑΛ Αλμυρού για την κατάργηση ειδικοτήτων

Λάβαμε από το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Επειδή πολλά δημοσιεύματα περιέχουν ανακρίβειες για τις καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που αφορούν ιδιαίτερα το σχολείο μας, για παράδειγμα αναφέρετεαι «ότι στη Μαγνησία μετά την κατάργηση αυτών των ειδικοτήτων στην ουσία καταργούνται πέντε σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, το ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Αλμυρού, η ΕΠΑΣ Ν. Ιωνίας και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας», σας ενημερώνουμε ότι:

Το  1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάργηση του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας που διαθέτει. Συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2012-13 στο σχολείο μας φοιτούσαν 225 μαθητές και από αυτούς τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας παρακολουθούσαν 33 μαθητές και μαθήτριες. Κατόπιν τούτου, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εκ μέρους των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, οι οποίοι θέλουν να εγγραφούν στο 1ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ, καθώς και των ήδη υπαρχόντων μαθητών, οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά τη φοίτησή τους, στους υπόλοιπους τομείς.

Για δε τον καταργούμενο τομέα ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ έχουμε να πούμε τα εξής:

  1. Όσοι βρίσκονται στη Β’ Λυκείου και ήδη έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο τομέα που καταργείται δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνουν. Κατά πάσα πιθανότητα θα τους ζητηθεί να αλλάξουν τομέα και να φοιτήσουν στο νέο.
  2. Όσοι βρίσκονται στη Γ’ Λυκείου και ήδη έχουν επιλέξει ειδικότητα από τον συγκεκριμένο τομέα (για το σχολείο μας α. Βοηθών Νοσηλευτών και β. Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων) που καταργείται, θα πρέπει να περιμένουν τις διευκρινήσεις του Υπουργείου Παιδείας, γιατί αυτή τη στιγμή είναι στην ουσία «ξεκρέμαστοι».

Με νέο non paper (όχι επίσημο έγγραφο) επανήλθε χθες 11 Ιουλίου το Υπουργείο Παιδείας το οποίο ανακοινώνει ότι: «Οι 13.165 μαθητές  που από τη σχολική χρονιά 2012-2013 επέλεξαν Ειδικότητες Επαγγελμάτων, που καταργούνται απρόσκοπτα θα τις ολοκληρώσουν έως να αποφοιτήσουν (με ποιους καθηγητές δεν αναφέρει, γιατί -όπως γνωρίζετε- οι καθηγητές των αντίστοιχων τομέων και ειδικοτήτων τίθενται από 22 Ιουλίου σε διαθεσιμότητα). Οι μαθητές που το Σεπτέμβριο του 2013 πρέπει να επιλέξουν Ειδικότητες Επαγγελμάτων στις ΕΠΑΣ ή Τομείς Επαγγελμάτων στα ΕΠΑΛ θα επιλέξουν μεταξύ των εναπομεινάντων 22 Ειδικοτήτων στις ΕΠΑΣ και 10 Τομέων στα ΕΠΑΛ

Σαν πρώτη κίνηση για να δούμε τη θα γίνει γι’ αυτούς τους μαθητές, η ΕΛΜΕ μαγνησίας καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν ή ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στους Τομείς που καταργούνται, να παραβρεθούν αύριο Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου (Κύπρου 9), για να ενημερωθούν για τις επόμενες κινήσεις (και από τον δικηγόρο της ΕΛΜΕ), που πρέπει να γίνουν για τους μαθητές που παρακολουθούν ήδη τους καταργούμενους τομείς.

Εκ της Διευθύνσεως του 1ου ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…