• 1 Ιουλίου, 2013

«Τα Μαγικά Μαξιλάρια», από την παιδική θεατρική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

«Τα Μαγικά Μαξιλάρια», από την παιδική θεατρική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

Σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουλίου 2013, και ώρα 9:00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, η παιδική θεατρική ομάδα «Θεατρομαζώματα – Θεατροσκορπίσματα», με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης και την επιμέλεια της κ. Σταυροθεοδώρου ‘Εφης,  θα παρουσιάσει τη θεατρική διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Τα Μαγικά Μαξιλάρια».

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρομαζώματα – Θεατροσκορπίσματα» λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2012 και έχει αγκαλιάσει με απόλυτη αίσθηση της ευθύνης, σεβασμό και ενδιαφέρον τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών.

Στις συναντήσεις μας, με αφορμή ένα παραμύθι, ένα τραγούδι, μία φωτογραφία ή ακόμα ερεθίσματα από την καθημερινή τους ζωή, τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν. Σε αυτό το ταξίδι ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, κατανοούν τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους και καταλαβαίνουν τον κόσμο που τους περιβάλλει, διεκδικώντας τη θέση τους σ’ αυτόν. Επιπλέον, μέσα από παιχνίδια αυτοσυγκέντρωσης και αυτοπειθαρχίας, μαθαίνουν να λειτουργούν στα πλαίσια της ομάδας με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του άλλου και καλλιεργούν τη συλλογική συνείδηση.

Σκοπός μας δεν είναι η δημιουργία ειδικευμένων καλλιτεχνών -χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι το απευχόμαστε- αλλά η ανάπτυξη συγκροτημένων, ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και καλλιεργημένων ανθρώπων.

Εμψυχώτρια: Έφη Σταυροθεοδώρου, Θεατρολόγος – Μουσικός.

 

Η υπόθεση του έργου

Στην άλλοτε ευτυχισμένη Ουρανούπολη ο άπληστος Βασιλιάς Αρπατίλαος απαγορεύει κάθε τι όμορφο…τις Κυριακές, τα πάρτι γενεθλίων, τις παιδικές χαρές. Απαγορεύεται μέχρι και ο λόξυγκας! Όλοι οι υπήκοοί του δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Μία καταχθόνια εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», της Σαυρίλιας Βρισελιέ, συμβούλου του Απαρτίλαου σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα, για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια της δασκάλας τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Αναστασία Κυρίτση, Σήλια Κυρίτση, Γιάννης Καλόγερος, Ανάργυρος Κοντογεωργάκης, Κατερίνα Μακρή, Γιάννης Μπούντης, Παναγιώτα Ξυνού, Δημήτρης Πανταζώνας, Σοφία Ραχμανίδη, Σοφία Σπανού, Βάσια Σπανού, Αντωνιέτα Στεφανή.

Εμψυχώτρια: Έφη Σταυροθεοδώρου

Αφίσα: Μελίνα Πανταζώνα

 

Βιογραφία συγγραφέα

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλίων για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.

Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων. Για το θέατρο έχει γράψει:

• Το όνειρο του σκιάχτρου

• Οι δραπέτες της σκακιέρας

• Ο πεταλουδόσαυρος

• Χίλιες και μία γάτες

• Ο πόλεμος της κουτσουλιάς

• ΘΕΑΤΡΟ (ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΥΛΑΙΑ)

• Τα γουρουνάκια κουμπαράδες

• Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας

• Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…