• 27 Ιουνίου, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 23/6/2013

«Αρχηγοί χαμένοι στη μετάφραση» ήταν ο ευρηματικός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων», που σχολιάζει πικρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις των αρχηγών της τρικομματικής Κυβέρνησης, προκειμένου να ξαναδώσουν βηματισμό σε μια συνεργασία που σχεδόν ΔΕΝ λειτουργεί πλέον, αλλά και λύση στο νέο φορέα της Δημόσιας τηλεόρασης. Και επειδή κανένας δεν θέλει πρόωρες εκλογές (πλην ΣΥΡΙΖΑ ίσως), μοχθούν όλοι μαζί σοβαροφανώς, θυμίζοντας …σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

 

Οι αρθρογράφοι πάντως συμφωνούν, για να μην πω ταυτίζονται… «Τρία χρόνια τώρα η χρεοκοπημένη Πολιτεία εξυγιαίνεται υποτροπιάζοντας. Κινείται σαν σβούρα γύρω από τον εαυτό της. Ούτε μπρος, ούτε πίσω. Μόνο γυρνάει στην ίδια ιλιγγιώδη ακινησία», γράφει ο Μιχάλης Τσιντσίνης στα «Νέα», την περασμένη Δευτέρα. «Έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια να τρέχουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ίδιο σημείο», γράφει ο Φώτης Γεωργελές στην Athens Voice, την περασμένη Τετάρτη.

 

«Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε πρόσφατη συνέντευξή του, προσπαθώντας να εξηγήσει τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης (Κι όμως, από την ΕΡΤ μπορούσες να σπάσεις μόνο τα …δίκροκα.)

 

Μεταφέρω αυτολεξεί την άποψη αναγνώστη, για την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ: «Σκληρή, αντικοινωνική, αντιδημοκρατική ίσως, αλλά πάνω απ’ όλα σωστή απόφαση. Να τελειώνουμε καμιά φορά μ’ αυτά τα υπέρογκα Δημόσια έξοδα και να ετοιμαζόμαστε για την …επόμενη. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε 300 εκατομμύρια το χρόνο, για αργόσχολους.»

 

Αληθεύει, άραγε, ότι κάποιος «προλετάριος» ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ πληρωνόταν 5.000 ευρώ την ΩΡΑ, για την εκπομπή του;

 

Για το ίδιο θέμα, γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης στο «Βήμα»: «Η ΕΡΤ δεν έκλεισε επειδή το απαίτησαν… τα μεγάλα συμφέροντα. Έκλεισε ως ΕΡΤ, για να μας έλθει ξανά σε τρεις μήνες, με νέους υπαλλήλους και συνεργάτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν πράγματι κίνδυνο για τα ιδιωτικά συμφέροντα, αν δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πρόγραμμα και δεν αναλώνουν τις ώρες τους σε γραφειοκρατικές δραστηριότητες (όσοι πηγαίνουν καθημερινώς στην εργασία τους).

Η κυβέρνηση ξέρει την αλήθεια για την ΕΡΤ. Από τα γαλάζια κορίτσια της Νέας Δημοκρατίας, στους πρασινοφρουρούς της Αλλαγής, και ως τους ακροαριστερούς του γλυκού νερού. Είναι χιλιάδες μισθοδοτούμενοι, ο βίος και η πολιτεία των οποίων μπορεί να γίνουν σίριαλ, που θα σπάσει τα ρολόγια των δημοσκόπων.

Έχει δίκιο η τωρινή κυβέρνηση, που θέλει να καθαρίσει το σύγχρονο παλάτι του Αυγείου. Αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζει χειρουργική γάγγραινας – πονάει δάκτυλο, κόψει χέρι! Διότι στην ΕΡΤ εργάζονται και εκατοντάδες έντιμοι και σοβαροί επαγγελματίες, που αξίζουν καλύτερη μοίρα. Δεν τους πρέπει δημόσιος εξευτελισμός εξώσεως από τους χώρους εργασίας. Δεν είναι λωποδύτες. Θύματα είναι ενός πελατειακού κράτους.»

 

Αφού μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων Εθνικών εκλογών (ευτυχώς), αρμενίζουμε πλέον πλησίστιοι προς τις Δημοτικές εκλογές του 2014. (Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να κρατάμε και το καθημερινό «μασλάτι» σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο).

 

Ολοένα και πυκνώνουν τα συγχαρητήρια των Γερμανών (Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ.) προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μας. Πειράζει που …ανησυχώ;

 

Νέο «καμπανάκι» για Χρυσή Αυγή από τον Κώστα Καραμανλή: «Η Χρυσή Αυγή θα είναι η μόνη κερδισμένη από μια εκλογική αναμέτρηση τώρα. Τρέφεται από την οικονομική κρίση και το χάος» εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτη του. Και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου: «Εδώ γίνεται χαμός με τους 18 βουλευτές. Άντε να τα βγάλεις πέρα με 30-40.» Αναφερόμενος, εξάλλου, στο νομοσχέδιο με στόχο το ρατσισμό και τη Χρυσή Αυγή, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι δε λύνεται το πρόβλημα με «κυρώσεις τύπου Ρουπακιώτη που παραπέμπουν σε ιδιώνυμα» και εκφράζει τη γνώμη ότι πρέπει να πιεστεί η Χρυσή Αυγή, αλλά «όχι με ακρότητες που θα έφερναν το αντίθετο αποτέλεσμα».

 

Έντονη είναι η ανησυχία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Οι επαπειλούμενες συρρικνώσεις σχολικών μονάδων είναι βέβαιο πως θα μετακινήσουν αρκετούς, με αποσπάσεις και μεταθέσεις. Θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα για αυτό που συνηθίσαμε να λέμε «πλεονάζον προσωπικό».

 

Οι καταργήσεις (συγχωνεύσεις) σχολικών μονάδων θα είναι ίσως το μεγαλύτερο …μπουρίνι του καλοκαιριού. Σοβαρή αιτία, για να χαλάσουν τα μπάνια και τις διακοπές πολλών.

 

Προκλητικοί και επιπόλαιοι εμφανίζονται -σύμφωνα με τα παράπονα αγροτών- κάποιοι χειριστές θεριζοαλωνιστικών μηχανών, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και ειδικότερα σε περιφράξεις. Από βιασύνη κι αδιαφορία, διαπερνούν π.χ. αγροτικούς δρόμους πλάτους έξι μέτρων, με τα μαχαίρια των μηχανών τους (που είναι 7,5 μέτρα πλάτος) και …όποιον πάρει ο χάρος, ενώ θα μπορούσαν να ξεκοτσάρουν το μαχαίρι κατά τη διέλευση. Ένας τους μάλιστα, απάντησε προκλητικά στις διαμαρτυρίες, επικαλούμενος και την ιδιότητα του …Δημοτικού Συμβούλου, την οποία κατέχει. Φαίνεται -σύμφωνα με την άποψη του συγκεκριμένου- ότι οι αιρετοί έχουν περισσότερα «δικαιώματα» στον να προκαλούν ζημιές και γενικότερα να κάνουν ό,τι γουστάρουν.

 

«Με δέκα ανήλικα κορίτσια ηλικίας δεκατεσσάρων και δεκαέξι χρόνων συνομιλούσε 52χρονος από το Κιλκίς, μέσω προφίλ που διατηρούσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας ανήλικης, όταν διαπίστωσε ότι είχαν σταλεί στην κόρη του -μέσω του facebook- φωτογραφίες και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.» Πληθαίνουν τα κρούσματα, με δράσεις ανωμάλων σε βάρος ανηλίκων. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν είναι συχνά αθώος, ούτε οι «φιλίες» στο internet. Ενημερώστε και προσέξτε -γενικώς- τα παιδιά σας…

 

Ούτε για το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε τελικά η επανάσταση, όπως τουλάχιστον την επεδίωξαν οι πολύ …αγανακτισμένοι. Οι αντιδράσεις ξεφουσκώνουν ραγδαία και …εις το επανειδείν.

 

Το ΣτΕ έβγαλε προσωρινή διαταγή, να λειτουργήσει πάραυτα νέος φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Επιτέλους δικαιωθήκατε, όλοι οι ανησυχούντες τηλεθεατές και ακροατές. Γυρίστε τώρα -ήσυχοι λοιπόν- τους δέκτες σας πάλι στη …Φατμαγκιούλ.

 

Στα μαύρα σκοτάδια είναι κάποια σημεία της πόλης. Ακόμη κι εκεί που υπάρχει Δημοτικός φωτισμός, τα φώτα (για λόγους οικονομίας, άραγε;) μοιάζουν περισσότερο με …πυγολαμπίδες. Ας μην ξεχνάμε ότι -ανάμεσα στ’ άλλα- το σκοτάδι βοηθάει πολύ τους …«ποντικούς».

 

Τι θα γίνει με τις εμπρηστικές «βόμβες» που έχουμε δίπλα από τα σπίτια μας; Στα παρατημένα οικόπεδα και αυλές αναφέρομαι, που έχουν πήξει στα αγριόχορτα. Αν κωφεύουν οι ιδιοκτήτες τους, ο Δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία, να τα καθαρίσει και να κόψει πρόστιμα.

 

Μέχρι θέμα στα μεγάλα κανάλια έγινε η μάστιγα κλοπών στα νεκροταφεία όλης της χώρας, όπου πλέον τα περισσότερα μνήματα απογυμνώνονται από κάθε τι χρήσιμο. Και ως προς τα μεταλλικά αντικείμενα (καντήλια, θυμιατά, φαναράκια κτλ.) πάει καλά. Αλλά η συγκεκριμένη «μπίζνα» έχει επεκταθεί ακόμη και στη κλοπή του λαδιού και των λουλουδιών. Τα μαζεύουν όλα «σκούπα», δηλαδή, βεβηλώνοντας την τελευταία κατοικία προσφιλών νεκρών μας. Και η απίστευτη έκταση των κλοπών παραπέμπει σε ολόκληρες σπείρες και όχι μεμονωμένα άτομα. Η διαρκής φύλαξη των νεκροταφείων είναι πλέον επιβεβλημένη.

 

Δεκάδες ευφάνταστους τίτλους εκπομπών για το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, προτείνουν οι χρήστες του twitter, προκαλώντας άφθονο γέλιο.

«Από τη θέση του ακροδεξιού», εκπομπή για οδηγούς.

Κάθε Κυριακή ζωντανά η Θ. Λειτουργία από τη Μονή Βατοπεδίου, με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο .

«Έχεις λουκέτο», με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Έχεις μπουκέτο», με τον Ηλία Κλασιδιάρη.

«Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο;», με τον Γιώργο Παπανδρέου

«Ναζί κανείς ή να μην ζει;»

«Το σκατό σας παξιμάδι», εκπομπή μαγειρικής.

«Αγάπη μου, συρρίκνωσα την λίστα», με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Σαν Τζήμερα».

«Πολύ σκληρός για να σηκωθεί», με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Αγών Μου, αθλητική εκπομπή.

«Το μινόρε της Χρυσής Αυγής»

«Ψιλό γαζί, νεοναζί», εκπομπή οικοκυρικών με τον Η. Κασιδιάρη.

«Καμιά Ντροπή», με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Στην κουζίνα με τον Πάγκαλο»

«Μουσική από την Ορχήστρα των Χρημάτων», του Κωστή Χατζηδάκη.

«Πρωινή, μεσημεριανή και βραδινή Μελέτη», με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Ομιλείτε Ελληνικά», με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος;», με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Πολύ σκληρός για να Πεθάνει», με τον Κων/νο Μητσοτάκη.

«Βέρα στο ακροδεξί» με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

 

Πέθανε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στην Ιαπωνία ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος γιόρτασε τα 116 χρόνια της ζωής του τον περασμένο Απρίλιο. Ο Χιροεμόν Κιμούρα ανακηρύχθηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τον θάνατο της Ντίνα Μανφρεντίνι, από την Αϊόβα των ΗΠΑ, που πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών. Ο Κιμούρα εργαζόταν σε τοπικό ταχυδρομείο επί 38 χρόνια. Μετά την συνταξιοδότηση του έγινε καλλιεργητής, κάτι που συνέχισε έως τα 90 του χρόνια. Πέθανε από …φυσικά αίτια.

 

Για τέταρτη φορά ισόπαλο φέτος το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού. Και ως ισόπαλο, εξαιρετικά ζημιογόνο και για τις δυο ομάδες. Κατά τα άλλα, κρατάει χρόνια αυτή η …διχόνοια, που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι έμειναν και οι δυο τους εκτός Α’ Εθνικής φέτος. Όσο για εκείνους που μιλάνε πάλι για συγχώνευση και μια ισχυρή νέα ομάδα, θα το ξέρουν ίσως και οι ίδιοι (εκτός αν είναι αλλήθωροι ή ανιστόρητοι), ότι απλώς τουφεκίζουν στον …αέρα.

 

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εν όψει… Οικογενειακά και με φίλους θα το τιμήσουμε δεόντως, καθότι και δημοσιογραφική γιορτή. Καλά να περάσετε όλοι, ειδικότερα οι διστακτικοί-ές, που δεν έκαναν ακόμη την πρώτη βουτιά στη θάλασσα.

 

 

 

Βετεράνος στην ΕΡΤ, η Κέλλυ Σακάκου πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ, με μια αναφορά στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα που δεν χαίρουν αντίστοιχης συμπαράστασης, όπως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Γράφει χαρακτηριστικά η Κέλλυ Σακάκου στο facebook:

«Εσένα, άνεργε, απολυμένε του ιδιωτικού τομέα, σκέφτομαι αυτές τις ώρες! Σε κάλεσε ο εργοδότης σου μια μέρα και σου ανακοίνωσε την απόλυσή σου!… Έφυγες απελπισμένος, μια ζωή συντρίμμια σκέφθηκες, τι θα γίνουν τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, οι άνθρωποι που στηρίζονται σε μένα, η δικιά μου η ζωή!.. Πήγες σπίτι και ίσως βρήκες έναν ώμο ν’ ακουμπήσεις.. Αλλά μέχρι εκεί! Ούτε συναυλίες για χάρη σου, ούτε ευαίσθητοι καλλιτέχνες, ούτε κόμματα, ούτε υστερίες, ούτε τσαμπουκάδες…»

Νωρίτερα είχε γράψει: «Είναι τουλάχιστον γελοίο! Βουλευτές νυν και πρώην, πολιτευτές και κάθε λογής υπεύθυνοι για τα προβλήματα της ΕΡΤ, προσέρχονται στο προαύλιο με κροκοδείλια δάκρυα, για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που οι ίδιοι την κατάντησαν κομματική! Πρός άγραν ψήφων, βεβαίως, βεβαίως!.. Μερικοί μάλιστα, χρηματίσαντες και υφυπουργοί για δύο μήνες, άλλαξαν τα πατώματα του γραφείου τους πάραυτα -για να πατούν καλύτερα-… ξοδεύοντας από τα λεφτά μας, αρκετές χιλιάδες ευρώ!! Τι υποκρισία και αηδία!… (Τώρα κλαις, γιατί κλαις, ‘σύ δεν ήσουν που γέλαγες χτες); Και από μέσα σου γελάς ακόμα!»


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…