• 17 Ιουνίου, 2013

Η 16η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων από τον Χ.Ο.Α. (video – φωτο)

Η 16η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων από τον Χ.Ο.Α. (video – φωτο)

Με τη συμμετοχή εννέα συνολικά χορευτικών τμημάτων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 16 Ιουνίου 2013,  η 16η Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού.

Η επιτυχημένη εκδήλωση, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους γονέων, κηδεμόνων, συνοδών, μικρών παιδιών και φίλων της Ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, ενώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Αργυρόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου, Κώστας Γκουντάρας, προλόγισε την εκδήλωση, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλους ένα όμορφο βράδυ, ενώ μεσολάβησε μία μικρή διακοπή προκειμένου να αποχωρήσει από τον ιερό Ναό, όπου φιλοξενούνταν για ένα τριήμερο -προς ευλογία των προσκυνητών-  η Τιμία Κάρα του οσίου Σεραφείμ του εν Δομβώ.

Ο κ. Γκουντάρας, συνεχίζοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμο Αλμυρού, και τους αντιπροσώπους του, που κάποτε υπήρξαν οι ίδιοι μέλη του Χορευτικού Ομίλου, καθώς και την τοπική Εκκλησία, για την πολύχρονη στήριξη και συνεργασία τους με τον Όμιλο, τους γονείς, που παρά τους δύσκολους καιρούς συνεχίζουν να ωθούν τα παιδιά τους στη γνωριμία και την άμεση επαφή με την Ελληνική παράδοση –ακόμα και από το υστέρημά τους πολλές φορές- τους εκπροσώπους των Συλλόγων, τους χοροδιδασκάλους και τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους χορηγούς του Ομίλου.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γκουντάρας αναφέρθηκε στον μειωμένο, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αριθμό των χορευτικών συνόλων που έλαβαν μέρος στη φετινή εκδήλωση, τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτός θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος κατά την επόμενη χρονιά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου, και τον πανηγυρικό χαρακτήρα που πρόκειται να δοθεί στη Συνάντηση του 2014.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αχιλλείου, του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, το Α’ και Β’ τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας, και τα τέσσερα παιδικά τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων: Βάγιας Παππά, Γιώτας Καραψιά, Ευαγγελίας Κουτσοβασίλη, Θανάση Μπέα και Κώστα Γκουντάρα.

Λίγο πριν από το τέλος του προγράμματος, ο κ. Γκουντάρας κάλεσε τον Δήμαρχο Αλμυρού να παραδώσει στους εκπροσώπους των εκτός Αλμυρού Συλλόγων, αναμνηστικά διπλώματα από τη συμμετοχή τους στη φετινή Συνάντηση, και στη συνέχεια προσκάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους στην 3η παρουσίαση της σειράς εκδηλώσεων με τον τίτλο «Των Ελλήνων οι Κοινότητες», που διοργανώνει ο Χ.Ο.Α., η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2013, στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την Ανατολική Ρωμυλία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…