• 12 Ιουνίου, 2013

H Τιμία Κάρα του οσίου Σεραφείμ του εν Δομβώ, στον Αλμυρό

H Τιμία Κάρα του οσίου Σεραφείμ  του εν Δομβώ, στον Αλμυρό

Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου, η Τοπική μας Εκκλησία θα έχει την ευλογία να υποδεχθεί στην Αρχιερατική Περιφέρεια του Αλμυρού, την Τιμία Κάρα του οσίου Σεραφείμ του εν Δομβώ που τιμάται την 6η του μηνός Μαΐου, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Δάσους Κουρί, το οποίο κτίστηκε το έτος 1927 με πρωτοβουλία του Κυνηγητικού Συλλόγου της περιοχής Αλμυρού.    

Την Αγία Κάρα θα μεταφέρει από το ιστορικό μοναστήρι της Δομβούς, ο ηγούμενος της Μονής Γέρων Παχώμιος και θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού όλο το τριήμερο (Παρασκευή έως Κυριακή), όπου θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.

Ο Άγιος Σεραφείμ, γέννημα της Βοιωτικής γης, δέχθηκε την κλίση σε μικρή ηλικία, εμπιστεύθηκε το Θεό και ασκήτεψε σε πολλά μέρη της περιοχής. Καταλήγοντας στο όρος Δομβώ, έκτισε το σημερινό μοναστήρι όπου και συνέρευσε πλήθος μοναχών υπό την καθοδήγησή του. Θαυματούργησε εν ζωή προς ωφέλεια των Τούρκων δεσμωτών του,  κοιμήθηκε οσιακά  και ετάφη κατ’ επιθυμίαν του μακριά από την Ιερά Μονή προς αποφυγή  ανθρώπινων τιμών.

 

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, έχει ως εξής:

Παρασκευή 14 Ιουνίου: Ώρα: 19:00, άφιξη της Τιμίας Κάρας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, Ιερά Παράκλησις, Απόδειπνο, Χαιρετισμοί. Ώρα 21:00-00:30, Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου.

 

Σάββατο 15 Ιουνίου: Ώρα: 7:30 το πρωί, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Ώρα: 19:00, Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις στο Δάσος Κουρί.

 

Κυριακή 16 Ιουνίου: Ώρα 7:30, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Ώρα: 19:00 Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτης 24-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτης 24-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 24…
Παρουσίαση έργου και νέοι στόχοι από τον Μπασδάνη στο κατάμεστο Volos Palace

Παρουσίαση έργου και νέοι στόχοι από τον Μπασδάνη στο κατάμεστο Volos Palace

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το δελτίο Τύπου από την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Αριστοτέλη Μπασδάνη που πραγματοποιήθηκε…
Π. Λιαδέλης: Το πρόγραμμά μας δίνει αναπτυξιακή ταυτότητα στη Μαγνησία

Π. Λιαδέλης: Το πρόγραμμά μας δίνει αναπτυξιακή ταυτότητα στη Μαγνησία

Από τον συνδυασμό “Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λιαδέλη λάβαμε και δημοσιεύουμε: Η ανάπτυξη…