• 12 Ιουνίου, 2013

Κάνει πίσω ο Αλμυρός για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Κάνει πίσω ο Αλμυρός για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

«Παγώνει» η σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση στον «Λαό του Αλμυρού» του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ηλία Τσάμπιρα.

Οι πρώτες διερευνητικές προσπάθειες έγιναν από τον κ. Τσαμπίρα, τόσο με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όσο και με υπευθύνους Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Οι απαντήσεις που έλαβε ήταν αποκαρδιωτικές, αφού όπως του τόνισαν «βεβαιώνουμε ποσά, τα οποία –τελικά- δεν εισπράττουμε», ενώ σύμφωνα με τη Νομοθεσία δεν επιτρέπεται ο Δήμος να έχει έσοδα από αλιευτικά καταφύγια.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου ο Δήμος Αλμυρού να μπορεί να έχει κάποια έσοδα από τα δύο αλιευτικά καταφύγια Αχιλλείου και Πηγαδίου Πτελεού, το θέμα θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνει επαφή του Δήμου με τους ιδιοκτήτες σκαφών, που χρησιμοποιούν τα καταφύγια. Το ποσό που θα χρεώνεται το κάθε σκάφος θα εξαρτάται από το μέγεθός του, το οποίο ορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Αχίλλειο με τις ενοικιάσεις σκαφών, επί Δήμου Πτελεού ακόμα, είχε προφορική συμφωνία να καταβάλει κάποια χρήματα, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή έργων στο Αχίλλειο. «Της ίδιας συμφωνίας κάναμε χρήση κι εμείς ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν δοθεί χρήματα από την εταιρεία, με τα οποία συντηρήθηκε η παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό Σχολείο», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας και καταλήγει χαρακτηριστικά; «Επειδή η συμφωνία είναι άτυπη και προφορική, θα επιχειρήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους υπευθύνους της εταιρείας, ώστε να δώσουμε επίσημη μορφή σε ο,τιδήποτε συμφωνήσουμε».

Μπάμπης Παπαρρίζος


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…