• 5 Ιουνίου, 2013

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο – Την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 20

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο –  Την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 20

15 Ιουνίου 1994: ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης αναχωρεί για το ταξίδι του στα «άστρα». Είναι ο Μάνος Χατζιδάκις! Ο άνθρωπος που συνδύασε την «έντεχνη» μουσική με την απλότητα του ελληνικού απέριττου ύφους και ήθους στις μουσικές του συνθέσεις και ένωσε τη γοητεία της τέχνης του με την ποίηση και το θέατρο, με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο.

Σχεδόν είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την απουσία του, αλλά οι δημιουργίες του και οι μουσικές εμπνεύσεις του είναι πάντα αγαπητές και ιδιαίτερης σημασίας για την περεταίρω εξέλιξη της μουσικής, ως τέχνης, που ενώνει τον άνθρωπο με την ύψιστη αισθητική απόλαυση.

Με αφορμή τα παραπάνω οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος «μελοποιημένη ποίηση» στο οποίο εργάστηκαν όλο το έτος, διοργανώνουν αφιέρωμα – αναδρομή στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι που με τη μουσική του έδωσε στον ποιητικό λόγο ρυθμό και μελωδία.

 

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η μουσικός του σχολείου κ. Γαρδικλή Φρόσω.

Πολύτιμη είναι η αρωγή που προσφέρουν οι μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, με υπεύθυνη μουσικό την κ. Αλευρά Ματούλα, τα παιδιά ενώνουν τις φωνές τους και γίνονται μια ενιαία χορωδία που θα μας ταξιδέψει σε αξέχαστες μελωδίες του συνθέτη. Τη χορωδία των τριών σχολείων δίδαξαν οι προαναφερόμενες εκπαιδευτικοί.

Σημαντική επίσης είναι η συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού, καθώς θα ακουστούν τραγούδια από τις μαθήτριες του τμήματος έντεχνου τραγουδιού, Μελεμέ Μαριαλένα και Κεχαγιά Έλενα, ενώ στο πιάνο θα ερμηνεύσει έργο του η μαθήτρια Χατζέλα Μαριάνα.

Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια μουσικής, πιανίστας και μαέστρος κ. Σαμαρτζή Μαριάνα και η καθηγήτρια μουσικής και πιανίστας κ. Γαρδικλή Φρόσω.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μαθητές του Ωδείου Δογρανλής Κωνσταντίνος στο βιολί και φλογέρα, Δημοπούλου Νικολέτα στο μαντολίνο και βιολοντσέλο, Καραγεωργόπουλος Αποστόλης στην κιθάρα και Άννυ Μπατσκίνη στο ακορντεόν.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια και εμψύχωσή της, τη Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού κ. Κρίκη Ευαγγελία, καθώς και τους κυρίους Πίο Στέφανο και Μυλωνά Γιώργο, Διευθυντές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου αντίστοιχα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 20:00 μ.μ.

Είμαστε βέβαιοι ότι γονείς και φίλοι θα προσέλθουν σε αυτή τη μελωδική βραδιά για να απολαύσουν την προσπάθεια των παιδιών.

 

Η υπεύθυνη του προγράμματος

Γαρδικλή Φρόσω

Καθηγήτρια Μουσικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

 

 

Βραβεία και δράσεις από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού

 

Από το 5ο Δημοτικό Σχολείο λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου συγχαίρει όλους τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που έλαβαν μέρος στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το παράρτημα Μαγνησίας στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 2.428 μαθητές του νομού. Τα γραπτά των παιδιών βαθμολογήθηκαν με τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Βραβεία θα λάβουν οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας, που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 90 μέχρι και 94 ( με άριστα το 100):

Από την Ε’ τάξη: Νάκου Αρετή (πρώτη), Χότζα Τζουλιάνο.

Από την ΣΤ’ τάξη: Μπουρλής Ιωάννης (πρώτος), Σταμούλης Δημήτρης, Καλτσά Ελευθερία, Νανάς Δημήτρης.

Έπαινο θα λάβει ο μαθητής Τσερνάτ Αλέξανδρος (85-89).

Τους συγχαίρουμε ιδιαίτερα και τους ευχόμαστε κι άλλες επιτυχίες στη ζωή τους.

Συγχαρητήρια και στους δασκάλους των τάξεων Σέλλα Χρήστο (Ε΄) και Ξηρομερήσιου Αναστασία (ΣΤ΄) που προγύμνασαν τους μαθητές τους και τους εμψύχωσαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Επίσης, στα πλαίσια της διήμερης  παρουσίασης και διαγωνισμού σχολικών Προγραμμάτων του Ν. Μαγνησίας,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας στο Βόλο, η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας έλαβε μέρος και  παρουσίασε το πρόγραμμα «Σχολικός εκφοβισμός» στο οποίο εργάστηκε, με τη δασκάλα τους Ξηρομερήσιου Αναστασία, κατά τη διάρκεια του Σχ. Έτους.

Τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους, μικρό θεατρικό έργο και τραγούδι (ραπ), του οποίου οι στίχοι γράφτηκαν από τα παιδιά, ενώ τη μουσική επιμελήθηκε η Μουσικός του σχολείου Γαρδικλή Φρόσω.

Η ομάδα της ΣΤ΄ τάξης απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των μαθητών των άλλων σχολείων.

 

Η  διευθύντρια του σχολείου

Κρίκη Ευαγγελία


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…