• 2 Ιουνίου, 2013

Απόλυτα επιτυχημένο το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Αλμυρού (βίντεο-φωτο)

Απόλυτα επιτυχημένο το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Αλμυρού (βίντεο-φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αλμυρού, το βράδυ του Σαββάτου, 1ης Ιουνίου 2013, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης μας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος των Χορωδιών του Δήμου Αλμυρού, Γιώργος Μπουκουβάλας, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη των φιλοξενούμενων Χορωδιών και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, ευχαριστώντας επίσης όλους τους παρευρισκόμενους φίλους της μουσικής, και της χορωδιακής ερμηνείας, τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους υπεύθυνους του Δήμου, για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Τσούτσας.

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος: η Μικτή Χορωδία Νέου Πετριτσίου και η Χορωδία Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου του Νομού Σερρών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καλαϊτζή, η Χορωδία ΚΑΠΗ και η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαριάννα Σαμαρτζή. Τις εξαιρετικές ερμηνείες των Χορωδιών του Δήμου μας συνόδεψαν η πιανίστα Φρόσω Γαρδικλή, ο Βασίλης Δεληολάνης στο μπουζούκι και ο Φώτης Τάμπας στην κιθάρα.

Οι συμμετέχουσες χορωδίες παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, πλημμυρισμένο από τους στίχους και τη μουσική μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Χρήστος Νικολόπουλος, κ.ά. Ένα μεγάλο μέρος της βραδιάς ήταν αφιερωμένο στο Μάνο Χατζιδάκι, τη ζωή του οποίου η μαέστρος Μαριάννα Σαμαρτζή διηγήθηκε με πρωτότυπο τρόπο, μέσα από ένα όμορφο και τρυφερό παραμύθι.

Το κέφι ήταν διάχυτο  καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, γεγονός που επιβεβαίωναν συνεχώς τα ενθουσιώδη επιφωνήματα και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Οι εκπρόσωποι των Χορωδιών αντάλλαξαν δώρα, ενώ στους φιλοξενούμενους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Στο τέλος της βραδιάς ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, συνεχάρη όλους όσους δούλεψαν για την παρουσίαση της επιτυχημένης εκδήλωσης και του εξαιρετικού μουσικού προγράμματος που, κυριολεκτικά, ταξίδεψε το κοινό, τονίζοντας ότι αυτού του είδους οι εκφράσεις πολιτισμού δίνουν σε όλους μας ανάσες και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον ολοένα και πιο δύσκολο αγώνα της ζωής.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…
Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

Αποδοτικό το συνέδριο της ΕΣΕΤ στην φιλόξενη Αλεξανδρούπολη

To 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου του 2024, είχε…
Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Από την “Δημοτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά…