• 29 Μαΐου, 2013

Ιατρική ενημέρωση στα μέλη του ΚΑΠΗ Αλμυρού

Ιατρική ενημέρωση στα μέλη του ΚΑΠΗ Αλμυρού

Από το Γραφείο του Δημάρχου Αλμυρού, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου, το οποίο ενημερώνει για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα – Νευροπαθητικός Πόνος – Άνοια – Ακράτεια», η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Αλμυρού, την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου 2013. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

«O Δήμος Αλμυρού και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας και τη συνεργασία εταιρείας οργάνωσης, διοίκησης και διαχείρισης εκδηλώσεων, εκδήλωση για τα μέλη του ΚΑΠΗ και τους κατοίκους της περιοχής, με θέμα «Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα – Νευροπαθητικός Πόνος – Άνοια – Ακράτεια», στο ΚΑΠΗ Αλμυρού, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.

Συντονιστής της Εκδήλωσης, ήταν ο Ιωάννης Καρατσώκης, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης καθώς και τους Ιατρούς ομιλητές που πραγματοποίησαν την ενημέρωση Δημήτριο Καλοχριστιανάκη, Νευρολόγο και Αθανάσιο Ζαχαρίου, Χειρουργό Ουρολόγο. Παραβρέθηκε επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Υπεύθυνος ΚΑΠΗ Αλμυρού Δημήτριος Τσούτσας.

Ο Νευρολόγος Δημήτριος Καλοχριστιανάκης αναφέρθηκε στο θέμα του Νευροπαθητικού Πόνου και της Άνοιας. Αρχικά ανέλυσε τον ορισμό, τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης του νευροπαθητικού πόνου, ο οποίος απασχολεί εξίσου άνδρες και γυναίκες, κυρίως μέσης και τρίτης ηλικίας και επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά τους. Τέλος, έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του φροντιστή, τονίζοντας ότι σημαντικότερο από την φαρμακευτική αντιμετώπιση είναι ένας καλά εκπαιδευμένος και συνεργάσιμος φροντιστής, σε συνδυασμό με τη συχνή επικοινωνία με το γιατρό.

Στη συνέχεια ο Χειρουργός Ουρολόγος Αθανάσιος Ζαχαρίου, παρουσίασε το θέμα της Ακράτειας ούρων. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν και η ακράτεια ούρων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, πάνω από οκτώ στους δέκα πάσχοντες δε λαμβάνουν θεραπεία γιατί  δεν αναζητούν καν ιατρική συμβουλή. Το αποτέλεσμα  αυτής της κακής πρακτικής είναι πως το σύνδρομο της υπερδραστήριας κύστης  οδηγεί τους πάσχοντες στην κοινωνική απομόνωση  και την κατάθλιψη. Τέλος, αναφέρθηκε στα σύγχρονα δεδομένα για την  αντιμετώπιση και θεραπείας της ακράτειας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τους ομιλητές, κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκε σειρά ερωτημάτων και δόθηκαν καίριες και χρήσιμες συμβουλές. Ο Δήμος Αλμυρού θα συνεχίσει ανάλογες δράσεις πάντα με γνώμονα την ενημέρωση και βελτίωση της υγείας των δημοτών του.


Σχετικά Άρθρα

40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 18-10-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 18…
54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της  δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. – Η δυναμική της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια

Το 54ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ε.Σ.Ε.Τ. από την Αλεξανδρούπολη έδωσε το στίγμα και την δυναμική…