• 26 Μαΐου, 2013

Καθαρισμός της παραλίας Αη-Γιάννη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Καθαρισμός της παραλίας Αη-Γιάννη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Εξόρμηση καθαρισμού της παραλίας του Αη-Γιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης.

Στις 11:00 το πρωί, μέλη και φίλοι του Συλλόγου πιστοί στο ραντεβού που είχαν δώσει, συναντήθηκαν στην παραλία εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, εργαλεία, σακούλες απορριμμάτων, γάντια κλπ., και με πολύ καλή διάθεση τοποθέτησαν μία σιδερένια καμπίνα και αρκετά παγκάκια, προς διευκόλυνση των λουομένων, αλλά και των επισκεπτών, εν όψει της θερινής περιόδου, που όπως φαίνεται φέτος άρχισε νωρίς.

Στη συνέχεια, φορώντας γάντια και έχοντας ανά χείρας μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, καθάρισαν την αμμουδιά αλλά και ολόκληρη την έκταση της παραλίας από σκουπίδια και κάθε λογής απομεινάρια κάποιων …λιγότερο ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, παρατηρώντας με ικανοποίηση ότι η κατάσταση ήταν καλή σε γενικές γραμμές, καθώς ο Σύλλογος είχε φροντίσει πριν από μικρό χρονικό διάστημα και πάλι για τον ευπρεπισμό της παραλίας. Μέλος του Συλλόγου πραγματοποίησε συμβολική δεντροφύτευση, σε σημείο όπου κάποια δέντρα ξεριζώθηκαν κατά την περσινή θερινή περίοδο για τις ανάγκες του πάρκινγκ.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, κάθε ανάλογη εθελοντική προσπάθεια και πρωτοβουλία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς βοηθά όλους μας να εκτιμήσουμε με διαφορετικό τρόπο τις ομορφιές που η φύση χάρισε στην περιοχή μας και την ανάγκη διατήρησής τους σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, μετά την ολοκλήρωση του ευπρεπισμού της παραλίας, απόλαυσαν τα αποτελέσματα του έργου τους, καθώς και μια αναζωογονητική βουτιά στα δροσερά νερά.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…