• 20 Μαΐου, 2013

Δυνατός Εμπορικός Σύλλογος είναι απαίτηση των καιρών

Δυνατός Εμπορικός Σύλλογος είναι απαίτηση των καιρών

Γράφει ο Κώστας Πανταζώνας, έμπορος

 Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στην κρίση, ο καθένας μόνος του δύσκολα θα τα καταφέρει.

Σε λίγες μέρες διεξάγονται οι εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων επαρχίας Αλμυρού και με την ευκαιρία αυτή θεώρησα σωστό να καταθέσω  κάποιες σκέψεις μου, για την πολύ  δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο κλάδος μας.

‘Όλοι οι έμποροι και οι επαγγελματίες και στην περιοχή του Αλμυρού (όπως σε όλη την Ελλάδα) βιώνουμε το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της φοβερής οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας.

Δεν είναι όμως μόνο η κρίση αυτή, βιώνουμε και το σκληρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους που οδήγησε και τον εμπορικό κλάδο σε μια βίαιη προσαρμογή. Δεν μας έδωσε ούτε τον ελάχιστο χρόνο να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας, ιδιαίτερα αυτά που είχαν να κάνουν με τυχόν επενδυτικά οικονομικά ανοίγματα, τον καιρό του εύκολου δανεισμού.

Πλέον η κατάσταση στην αγορά περιγράφεται τραγική οικονομικά και είναι απαισιόδοξη. Παντού λουκέτα, λουκέτα που δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά τα μεγαλώνουν. Αβεβαιότητα για την κάθε μέρα που περνάει, για την κάθε μέρα που θα έρθει, συνάδελφοι συνθλίβονται καθημερινά κάτω από αφόρητες πιέσεις.

Οι αυξανόμενες απαιτήσεις των τραπεζών, εφοριών, ταμείων, προμηθευτών και ιδιοκτητών ακινήτων, σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του κάθε ελεύθερου επαγγελματία, που αγωνίζεται να κρατήσει όρθια και ανοιχτή την επιχείρησή του. Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη στις μέρες μας και σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς καταδικασμένη σε αποτυχία, καθώς ο καθένας από εμάς  δεν μπορεί να καταφέρει να ανταπεξέλθει σ’ όλα αυτά. Με την κατάσταση που διαμορφώνεται οι επαγγελματοβιοτέχνες και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής μας δεν έχει και πολλές επιλογές.

Σοβαρή στήριξη στον αγώνα του καθημερινού μας μόχθου μπορεί να προσφέρει μόνο ο σύλλογος μας, με την προϋπόθεση ότι θα τον αγκαλιάσουμε και θα ενδιαφερθούμε όλοι γι’ αυτόν. Οι εκλογές της 29ης Μαΐου είναι η ευκαιρία για να δυναμώσουμε τον σύλλογο μας, πρώτα και κύρια με τη συμμετοχή μας.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, ότι μόνο μέσα απ’ τον σύλλογο μπορούμε να ελπίζουμε στη προώθηση των κοινών αιτημάτων και των προβλημάτων μας προς τους αρμόδιους φορείς και μόνο μέσα από ένα ισχυρό σύλλογο μπορούμε να πιέσουμε και να απαιτήσουμε την επίλυσή τους.

Μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε, ώστε η αγορά της περιοχής του Αλμυρού να είναι ανταγωνιστική, με υπεύθυνη και προσωπική εξυπηρέτηση προς τον καταναλωτή, τον άνθρωπο που ανταλλάσουμε κάθε πρωί «καλημέρα».

Η αγορά, αποτελεί κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα το κομμάτι που είναι ο καθρέφτης της πόλης μας. Στόχος μας είναι τα τοπικά καταστήματα να αποτελέσουν την πρώτη και κύρια επιλογή των συμπολιτών μας για τις αγορές τους. Η ενωτική δράση του συλλόγου μας και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα για την αναγέννηση της τοπικής αγοράς .

Πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για καλύτερο μέλλον.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…