• 9 Μαΐου, 2013

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 3/5/2013

Ασφυκτικά γεμάτες οι εκκλησιές μας, όλη τη Μεγάλη Βδομάδα, ίσως φέτος με περισσότερο κόσμο από τα παραδοσιακά και καθιερωμένα. Οι χειμαζόμενοι Έλληνες και Ελληνίδες ίσως αισθάνονται κοντύτερα στο Θείο Πάθος, ενώ δίνουν άλλη σημειολογία και νόημα στην Ανάσταση, που για τη χώρα και τους ίδιους είναι πλέον προσδοκία και στόχος.

Αυγο-πλημμύρα, αυτήν την εποχή- στην περιοχή μας… Όσο «οι κοτούλες σας αυγά γεννούνε…», όσο ο καλός Θεούλης δίνει δύναμη και ορέξεις στα …κοκόρια, τόσο απολαμβάνουμε όλοι τη σχετική επάρκεια. Κόκκινα – λόγω Πάσχα- ή όπως αλλιώς, η πληθώρα αυγών στα ψυγεία μας είναι πια ένα μικρό διατροφικό κεφάλαιο, σε εποχές ανάγκης.

 

Μπορεί να μοσχοπουλήθηκαν τα ντόπια αμνοερίφια για το Πάσχα, αλλά αυτή η υπερκατανάλωση δεν είχε το ανάλογο αντίκρισμα στα Σφαγεία του Αλμυρού. Το υψηλό κόστος χρέωσης, που εφαρμόζει ο Δήμος, «διώχνει» τους περισσότερους κρεοπώλες και κτηνοτρόφους προς τα άλλα, γειτονικά σφαγεία.

 

Νέος «πονοκέφαλος» προστέθηκε στην Ευρωζώνη: Σε υποβάθμιση κατά δύο μονάδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Σλοβενίας, με αρνητικές προοπτικές, προχώρησε τη Μ. Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Το χρέος της Σλοβενίας είναι πλέον στην βαθμίδα Ba1 από τη Baa2, άρα βρίσκεται στην κατηγορία junk.

 

Κάποιοι Υπουργοποιήσιμοι θα ξεροκαταπίνουν πασχαλιάτικα, αμνούς και κοκορέτσια, καθώς η προσωπική τους αγωνία χτυπάει κόκκινο, αναμένοντας τον πολυ-κουβεντιασμένο ανασχηματισμό, που επίκειται. Πάντως, για το Υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και φήμες από το ΠΑΣΟΚ «στέλνουν» τη Φώτη Γεννηματά στο ίδιο υπουργείο. Χαμός στο ίσιωμα…

 

Κουράστηκαν να μετράνε δημοσκοπικές «κατηφόρες», εκεί στο ΠΑΣΟΚ, και μια ομάδα Βουλευτών του άρχισε να ζητάει αλλαγή του εκλογικού νόμου. Να πάψει πια να είναι αβανταδόρικη η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα (τώρα που γινόμαστε …από-κομμα). Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…

 

Η οικονομική πρόταση της εβδομάδας (στη στήλη «Forrest Gump» της Athens Voice): Να αντικατασταθεί μέρος των καλλιεργειών φράουλας, στη Νέα Μανωλάδα, με την καλλιέργεια γαριφάλων για μπουζούκια. Έτσι, ο παραγωγός θα πετάει κατευθείαν το προϊόν του στην πίστα και δεν θα αναγκάζεται να το αγοράζει υπερτιμολογημένο από τις λουλουδούδες του κέντρου, με αποτέλεσμα να ξοδεύει 6χίλιαρα και να μην του μένουν μετά χρήματα, να πληρώνει τους εργάτες του και να εκτίθεται.

 

Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες Καλό Πάσχα, Ελληνικό και παραδοσιακό με τα όλα του…

 

Και μην ξεχνάτε τον μοναχικό ή τον άπορο της διπλανής πόρτας…


Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…
Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Δημ. Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της» Σπουδαίοι άνθρωποι…