• 8 Μαΐου, 2013

Kick Boxing – Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στην Αθήνα

Kick Boxing – Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στην Αθήνα

γράφει ο Κώστας Τσάπρας

Προπονητής Kick Boxing

Το Σάββατο 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εξετάσεις έγχρωμων ζωνών Kick Boxing, όπου συμμετείχε ο σύλλογος Fighters Athanasopoulos Αλμυρού με αθλητές του παιδικού τμήματος καθώς και του τμήματος ενηλίκων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική σχολή των Fighters στον Πειραιά. Συνολικά σε 40 σημεία στην Αττική, καθώς και στο γυμναστήριο Body & Soul στον Αλμυρό, προπονητές των Fighters διδάσκουν το άθλημα του Kick Boxing σε παιδιά και ενήλικες. Στις εξετάσεις συμμετείχαν 146 αθλητές από το σύνολο των 1.500 περίπου μελών των Fighters.

 

Την εξεταστική επιτροπή αποτελούσαν δώδεκα εκπαιδευτές με βασικό εξεταστή τον ομοσπονδιακό προπονητή Kick Boxing, Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο.

 

Σκοπός των εξετάσεων είναι η συνεχής επιδίωξη για τη βελτίωση του αθλητή μέχρι την ολοκλήρωση  της τεχνικής του κατάρτισης, που πιστοποιείται με την απόκτηση της μαύρης ζώνης η οποία επιτρέπει -μέσω της παρακολούθησης σχολής προπονητών- την απόκτηση επαγγελματικής επάρκειας – άδειας διδασκαλίας προπονητή Kick Boxing.

 

Οι αθλητές του Αλμυρού (ηλικίας από 6 έως 40 ετών) παρά την κούραση του ταξιδιού στην Αθήνα, κατέβαλαν αξιόλογη προσπάθεια αποδεικνύοντας, σχεδόν στο σύνολό τους, ότι έχουν αποκτήσει την τεχνική κατάρτιση που απαιτείται για τη ζώνη στην οποία εξετάστηκαν. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητές ανά ζώνη από τη σχολή των Fighters Αλμυρού :

Κίτρινη: Αλεξάνδρου Γρηγόρης, Ελευθερίου Θοδωρής, Καράτερζης Σταύρος, Καβρέντζος Γιάννης,  Καραθόδωρος Βασίλης, Κατσαούνης Γιάννης, Λατζώνης Παναγιώτης, Μαλλιαρού Δήμητρα, Μπισίρας Γιάννης, Πολύζου Κων/να, Πρατής Χρήστος, Σιούτης Νίκος, Σιούτης Χρήστος

Πορτοκαλί Ι: Γκάγκα Μαρία, Κοντούρης Χρήστος, Κουτσογεωργίου Χρήστος, Νέστορας Βαγγέλης, Ξαφάς Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Παπανικολόπουλος Άρης, Τρανούδης Δημήτρης, Τσάμης Βασίλης, Τσάπρα Ευαγγελία

Πορτοκαλί ΙΙ: Αλεξίου Κων/νος, Καλόγηρος Γιάννης, Ξάνθης Χρήστος, Τσάπρας Βαγγέλης, Τσάπρας Νίκος, Τσεργής Θοδωρής

Πράσινη Ι: Γκάγκας Αργύρης

Πράσινη ΙΙ: Παλιάς Στάθης, Φατμελής Μιχάλης

Μπλέ Ι: Κοντούλη Δήμητρα

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα Kick Boxing των Fighters Αλμυρού έχει μόλις δύο έτη ουσιαστικής λειτουργίας. Έχει όμως σχηματίσει μια αξιόμαχη αγωνιστική ομάδα με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης στο μέλλον, η οποία αποτελείται κατά κανόνα από παλιότερους και πιο έμπειρους αθλητές με την προσθήκη νέων πολλά υποσχόμενων μελών. Ταυτόχρονα, με σταθερά βήματα το τμήμα Kick Boxing έχει θέσει τις βάσεις για ουσιαστική εκγύμναση και εκμάθηση ρεαλιστικής αυτοάμυνας στηριζόμενο σε παιδαγωγικές μεθόδους οι οποίες δίνουν κίνητρο και στόχο στα παιδιά για μια υγιή ανάπτυξη, τόσο σωματική όσο και πνευματική.  Έτσι, προκύπτουν για τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με το kick boxing σημαντικά ψυχοσωματικά οφέλη, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα ενδυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα, θέτει υγιείς στόχους και κίνητρα, αποβάλλει την επιθετικότητα και αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τη δυναμικότητα στο χαρακτήρα τους.

 

Ήδη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, αθλητές του τμήματος ενηλίκων συμμετείχαν τρεις φορές σε διασυλλογικούς αγώνες Kick Boxing στην Αθήνα, όπου απέδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες για διακρίσεις, διαπιστώνοντας όμως ταυτόχρονα και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του Kick Boxing στην αγωνιστική του μορφή.

 

Τα μαθήματα του συλλόγου Fighters Αλμυρού στο γυμναστήριο Body & Soul του Περικλή Ξύδη συνεχίζονται και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου και περιλαμβάνουν Boxing & Kick Boxing καθώς και Ground Fighting για MMA (Mixed Martial Arts) από τον διπλωματούχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) προπονητή των Fighters, Κώστα Τσάπρα στα αθλήματα Kick Boxing και Παγκράτιο.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…