• 24 Απριλίου, 2013

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 21/4/2013

Καλώς, πολύ καλώς, ανασκουμπώθηκε ο εθελοντισμός, μέσα από την πρόσφατη δράση τοπικών Συλλόγων, για να ευπρεπίσει παραλίες, πάρκα, πεζοδρόμια, χωριά, οικισμούς κτλ. στην περιοχή μας. Όλοι μπορούμε να βάλουμε ένα χεράκι και να ομορφύνουμε ή να προστατεύσουμε τη γειτονιά και τους χώρους, το περιβάλλον που ζούμε.

 

Αλλά και οι παραδοσιακές ανοιξιάτικες επισκευές και εξωραϊσμοί, σε σπίτια και αυλές, δεν πάνε πίσω. Πήραν φωτιές οι σκούπες, τα ψαλίδια κουρέματος φυτών και τα πινέλα. Η προ-πασχαλινή Ελλάδα ομορφαίνει κι αρχίζει να λάμπει από πάστρα. Καθωσπρέπει και πάλι, μέσα στη φτώχεια μας…

 

Ως έναν «εξαίρετο, ευγενέστατο, γελαστό, ευχάριστο και καλό άνθρωπο», χαρακτηρίζει τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνης. Έχουν σημασία οι χαρακτηρισμοί του κ. Λαφαζάνη, για τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, αφού ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται, ως γνωστόν, από το ΚΚΕ. Απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «αυστηρός», που δόθηκε στον κ. Κουτσούμπα, λέει ότι τον γνωρίζει πολύ καλά, ενώ αποκαλύπτει ότι ο παππούς του ήταν παπάς.» (Από τον ΒΗΜΑτοδότη)

 

Διάβασα κάπου, ότι οι συνταξιοδοτήσεις για τους κάτω των 60 ετών έφτασαν αισίως τις 200.000 και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς. Παρά ταύτα, άλλες 180.000 «κινητικότητες» υπαλλήλων προβλέπει το σχέδιο Μανιτάκη για το Δημόσιο, μέσω συνταξιοδότησης βεβαίως, βεβαίως. Δηλαδή, πάλι θα φορτωθούν τα κρατικά ταμεία και οι ασφαλιστικοί φορείς.

 

Διάβασα επίσης (στην «Κόκκινη γραμμή» της Athens Voice), ότι ο απόστρατος Στρατηγός Φράγκος Φράγκου κάνει επίδειξη δύναμης με συγκεντρώσεις, για την παρουσίαση του βιβλίου του ανά την επικράτεια και οι καλά γνωρίζοντες διαδίδουν ότι προτίθεται να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ -σε μυστικές μετρήσεις- εκτιμά ότι έχει χάσει το 90% της επιρροής της στους απόστρατους και τις οικογένειές τους, εξ αιτίας των άγριων περικοπών που έχει επιβάλει στις συντάξεις τους.

 

Ένα άξιο «τέκνο» του Συνδικαλισμού στην Ελλάδα είναι και ο Φοιτητικός Συνδικαλισμός. Συχνά είναι κάθετα κομματικοποιημένος και -ως εκ τούτου- αναξιόπιστος. Άσε δε, που οι μέντορές του (αιώνιοι φοιτητές συνήθως) είναι σε ευθεία γραμμή με το νταβατζιλίκι.

 

Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου, που μου έδωσες για νονά την Ιωάννα Μιχαηλίδου – Πετράκη, που ζει και βασιλεύει στα 83 της χρόνια (αλλά δεν ..τραγουδά). Για φαντάσου, δηλαδή, να είχα για νονά την …Κατερίνα Στανίση.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …