• 17 Απριλίου, 2013

«Μοτοσυκλετώντας» …χάρηκαν οι μαθητές του ΕΠ.ΑΛ. (video – φωτο)

«Μοτοσυκλετώντας» …χάρηκαν οι μαθητές του ΕΠ.ΑΛ. (video – φωτο)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκδήλωση που αφορούσε την Οδική Ασφάλεια, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, στις 11:30 το πρωί, σε συνεργασία με την Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.) από πιστοποιημένους επιμορφωτές της Μοτοθέσις – ΜΟΤΟΕ με θέμα: «Μοτοσυκλετώντας χαίρομαι».

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ παρουσιαστών, καθηγητών και μαθητών, όπου οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους, αλλά και να περιγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, είτε ως οδηγοί είτε ως συνεπιβάτες, προς γνώση και συμμόρφωση των ίδιων και των συμμαθητών τους.

 

Η παρουσίαση του προγράμματος οδικής ασφάλειας με τίτλο «Μοτοσυκλετώντας», έχει εκπονηθεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» και έχει εγκριθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας. Η έγκρισή του αφορά όλη την ελληνική επικράτεια με στόχο την ενημέρωση και την προετοιμασία των νέων ηλικίας 14 έως 17 ετών, που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια οδήγησης.

Η παρουσίαση γίνεται από τα μέλη του Ινστιτούτου, που είναι πιστοποιημένοι Παρατηρητές Εκπαίδευσης, και αφορά κυρίως τα Λύκεια της έδρας τους.

Στους βασικούς σκοπούς του προγράμματος περιλαμβάνεται η παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο οι οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι μοτοσικλετιστές βλέπουν τη μοτοσικλέτα, και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούν σε όλες τις μορφές της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα θετικά μηνύματα και τη χαρά που προσφέρει η οδήγηση της μοτοσικλέτας, αποκλείοντας κάθε πρότυπο επίδειξης ή ανεύθυνης προσέγγισης ενός μέσου τόσο ενδιαφέροντος, αλλά και τόσο απαιτητικού, προκειμένου να δείξει τον τρόπο, σε όσους αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν, πώς να το κάνουν με ασφάλεια και για πολλά χρόνια!

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …