• 17 Απριλίου, 2013

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Οι μαθητές της  Πέμπτης  και της Έκτης τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη (στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο) και στη Βουλή των Ελλήνων.

Στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν την υψηλή ποιότητα των αριστουργημάτων  της αρχαίας Αθήνας που γοήτευσαν τον δυτικό πολιτισμό, ενώ παράλληλα απόλαυσαν ολόκληρο τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, όπως ήταν στο αρχαίο κτίριο, αν και οι υπεύθυνοι του Μουσείου υποχρεώθηκαν να συνενώσουν τα πρωτότυπα γλυπτά με τα αντίγραφα εκείνων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. 

 

Στη Βουλή των Ελλήνων οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το κτίριο της Βουλής, την οργάνωση και τη λειτουργία της και για την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας. Παράλληλα επισκέφθηκαν την  έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Χαρίλαου Τρικούπη που διοργανώνεται στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος της Βουλής.

 

 Στις  4 Απριλίου 2013 οι μαθητές της Έκτης τάξης επισκέφθηκαν την έκθεση «ειρήνη είναι… ειρήνη δεν είναι»  που διοργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, μια έκθεση φωτογραφίας που παρουσίασε 30 βραβευμένες φωτογραφίες του 4ου Διεθνούς διαγωνισμού για την ειρήνη στον κόσμο. Με αφορμή αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη οι μαθητές προβληματίστηκαν για το τι είναι ειρήνη και συνειδητοποίησαν ότι ειρήνη δεν είναι μόνο να μην έχουμε πόλεμο… Ειρήνη έχουμε, όπως γράφει και ο Γιάννης Ρίτσος, όταν έχουμε τροφή, στέγη, δικαίωμα στην εργασία, δικαίωμα στη μόρφωση …                                

Οι μαθητές της Τρίτης τάξης επισκέφθηκαν, στις 11 Απριλίου 2013, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και τον προϊστορικό οικισμό του Διμηνίου, ίσως τον πιο σημαντικό οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής περιόδου. Την ίδια ημέρα οι μαθητές της Τετάρτης Τάξης επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων στο Βόλο, συμμετέχοντας σε βιωματικό πρόγραμμα με θέμα « Ταξιδεύω στην Ελλάδα μέσα από τους χορούς, τη μουσική και την παράδοση ». Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με παραδοσιακές στολές από διάφορες περιοχές του ελληνισμού ( Πήλιο, Σκιάθο, Αλμυρό, Θράκη, Μ. Ασία, Καππαδοκία).

  

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου μας συμμετείχαν στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece»καθαρίζοντας τη γειτονιά τους (πάρκα, χώρους αναψυχής).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας συγχαίρει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στις σχολικές δραστηριότητες και για την προθυμία και το πνεύμα συνεργατικότητας που τους διακρίνει καθημερινά.

 Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Μπασιάκος Γεώργιος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…