• 3 Απριλίου, 2013

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 31/3/2013

Ο «Λαός» εκφράζει τα θερμότερα των συλλυπητηρίων του στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Θανάση Νάκου, που τόσο πρόωρα έφυγε προχθές από τη ζωή, στερώντας την τοπική κοινωνία, το Κοινοβούλιο και την Πατρίδα από την πολυσχιδή δράση και προσφορά του. Η αποτελεσματικότητα και η μετριοπάθεια της πολιτικής του, ας γίνουν παράδειγμα για τους νεότερους πολιτικούς μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μαγνησιώτικης γης που θα τον δεχθεί.

 

Εκείνη η …κότα η λειράτη, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο τάχα υπερασπιστής του Ευρωπαϊκού Νότου, όλες αυτές τις μέρες που οι Γερμανοί εκβιάζουν και «μαδάνε» την Κύπρο, πού να κρύβεται, άραγε;

 

«Αλλεπάλληλες είναι οι καθησυχαστικές δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων και στην Ελλάδα, μετά τα γεγονότα στην Κύπρο.» Κι ακριβώς αυτό το «αλλεπάλληλες» είναι που με κάνει να …ανησυχώ.

 

Μία σημαία στο μπαλκόνι του, που απεικονίζει μια γερμανική μπότα να πατάει την ελληνική σημαία και να αφήνει ένα ματωμένο αποτύπωμα, στάθηκε αφορμή να συλληφθεί ο Δημήτρης Κολλάτος, για προσβολή εθνικού συμβόλου.

 

Όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου των ελεύθερων επαγγελματιών, που του χρωστάνε,  έχει δεσμεύσει το ΙΚΑ και προβαίνει σε κατασχέσεις ακόμη και του πιο μικρού ποσού που εμβάζεται ή κατατίθεται. Δηλαδή, οι εργοδότες που πασχίζουν να κρατήσουν άθικτες τις θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις τους -έστω κι αν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές- τιμωρούνται, με τον πιο σκαιό και άδικο τρόπο. Και εννοείται, ότι για όσους το ίδιο το ΙΚΑ τους οφείλει δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά. Κανένας μας δεν μπορεί να κάνει κατάσχεση στο …ΙΚΑ.

 

Όσο κρατούσαν οι εκδηλώσεις κοπής πίτας και οι αποκριάτικες, κάπως κινήθηκε η αγορά. Τώρα που μπήκαμε στη Σαρακοστή, καλά …σαράντα. Διότι και τα προ-πασχαλινά «χλωμά» τα βλέπω.

 

Αύριο Δευτέρα είναι Πρωταπριλιά. Το νου σας…


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…