• 2 Απριλίου, 2013

Ένα «μικρό θέατρο» σε μια αξέχαστη παράσταση (video – φωτο)

Ένα «μικρό θέατρο» σε μια αξέχαστη παράσταση (video – φωτο)

Ένα «μικρό» θέατρο ήρθε, στον Αλμυρό, σήμερα Τρίτη 2 Απρίλη… Ένα θέατρο που… όπως δηλώνει όπου «παίξει» και όπου βρεθεί (γιατί εκ πεποιθήσεως, αλλά και κεκτημένης ταχύτητας αρνείται να σταθεί) δεν βιάζεται να μεγαλώσει. Αυτό είναι το «Μικρό Θέατρο Λάρισας» (ιστότοπος: http://www.mikro-theatro.gr).

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πραγματικά επιμορφωτική παράσταση «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος», μια ιστορία των Nino d’ Introna – Giacomo Ravicchio, σε Μετάφραση: ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ανατρεπτική παιδική παράσταση». Παίζουν η δική μας Δήμητρα Μπαράτση και η Άννα Ζηρδέλη.

Μια ματιά στο σενάριο

Στην εμπόλεμη ζώνη μιας πλημμυρισμένης περιοχής συναντιούνται δύο αεροπόροι – εχθροί μεταξύ τους – που έχουν καταστραφεί τα αεροπλάνα τους και πλέον είναι ναυαγοί …σε ένα νησί…λίγο διαφορετικό από τα άλλα…
Δύο άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτισμούς , μιλώντας διαφορετική γλώσσα έχοντας κοινό στοιχείο μόνο την έχθρα τους… προσπαθούν να επιβιώσουν αγνοώντας τη φύση που τους… κάνει πλάκα στην υπεροψία και τον εγωισμό τους!!!!
Το αποτέλεσμα; Το ανακαλύπτουμε σε μια ιστορία από αλυσιδωτές καταστάσεις που ενώνονται κρίκο – κρίκο.
Εσύ τι θα έκανες στη θέση τους;
Μήπως, τελικά, όλοι ζούμε αυτή τη «Ροβινσώνια» κατάσταση;
Προσέξτε γιατί η φύση έχει χιούμορ λίγο υπερβολικό και ακατανόητο μερικές φορές… αλλά έχει να μας διδάξει πολλά !!!.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Βαλεντίνο Βαλάσης
Παραγωγή: Δημήτριος Α. Καράτζιος
(Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 2 Παραστάσεις: ώρες 12.30 & 17.30 * Πρωινές παραστάσεις για σχολεία.*, Μικρό Θέατρο: Ολύμπου 65 και Ερυθρού Σταυρού, Κρατήσεις: 2410 549 777)

 

Επίλογος

Βρέθηκα στο τέλος της παράστασης στην αίθουσα με διττό ρόλο. Να καλύψω την παράσταση, αλλά και ως μητέρα, αφού τα παιδιά μου ήταν ανάμεσα στο κοινό. Δεν ντρέπομαι να ομολογήσω, ότι έφυγα δακρυσμένη, από συγκίνηση. Συγκινημένη για το μήνυμα της παράστασης, τις πραγματικά υπέροχες ερμηνείες (δεν χαρίζομαι εδώ, ΥΠΕΡΟΧΕΣ), συγκινημένη για το πνευματικό απόκτημα που κέρδισαν τα παιδιά του σχολείου –και τα δικά μου- αλλά και γιατί σε όλο αυτό συμμετείχε η οικεία μας Δήμητρα.

 

Τσιντσίνη Βιβή

 

 

Ευχαριστήριο

Ευχαριστώ πολύ τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού κ. Νίκο Τόλιο, για την επιλογή της παράστασης, στην οποία συμμετέχω. Με τίμησε με αυτή του την κίνηση.

Δήμητρα Μπαράτση

 


Σχετικά Άρθρα

Με Κύπελλο το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου στην ΕΠΣΘ

Με Κύπελλο το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου στην ΕΠΣΘ

Αγώνες Κυπέλλου αυτό το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου, με τρία ντέρμπι, στη Σούρπη μεταξύ Αίαντα και Δήμητρας,…
Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο 23ος Ρήγειος δρόμος

Με επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο 23ος Ρήγειος δρόμος

Αθλητές όλων των ηλικιών από την Μαγνησίας, μέρη της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος συμμετείχαν και…
Αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Στις 22-10-2024 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Σποράδων κα Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου πραγματοποίησε αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα των…