• 1 Απριλίου, 2013

Σήμερα Δευτέρα 1η Απρίλη η έκθεση Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι…»

Σήμερα Δευτέρα 1η Απρίλη η έκθεση Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι…»

Η ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης «Οι Νήες», το 2ο Δημοτικό σχολείο Αλμυρού και το Δημοτικό σχολείο Σούρπης διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας για την Ειρήνη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι 30 φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 4ο Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Ειρήνη Είναι…», που διοργανώθηκε το 2012 από τον «Κόσμο χωρίς Πολέμους και βία». Ο διαγωνισμός ήταν διαδικτυακός και διήρκησε από τις 6 Απριλίου 2012 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012. Οι φωτογραφίες αυτές είναι οι επιλογές των εννιά κριτών μέσα από 1.500 φωτογραφίες, από 275 φωτογράφους, από 53 χώρες. Πρόκειται για 30 δίπτυχα φωτογραφιών, όπου στο καθένα παρουσιάζεται η άποψη του φωτογράφου για το θέμα «Ειρήνη είναι… Ειρήνη ΔΕΝ είναι» με βάση το πώς το βιώνει ή το αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

 

Η έκθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν και διακρίθηκαν μαθητές από διάφορες χώρες. Οι μαθητές της περιοχής μας, καθώς και οι ενήλικοι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μελετήσουν εικόνες από διάφορα σημεία του πλανήτη. Είναι μία ευκαιρία να συλλογιστούμε για τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δεν καθιστούν «Ειρήνη» στις ζωές μας και μακάρι να ανοίξει ένας διάλογος στην τοπική κοινωνία για την Ειρήνη και τη Μη-βία.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού από σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 μέχρι και την προσεχή Παρασκευή 5 του ίδιου μήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου. Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 12.00 για τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 18.00 – 20.00 για το κοινό.

Στη συνέχεια η έκθεση παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Σούρπης από το Σάββατο 6 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη 10 του μήνα. Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου στις 18.30.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …