• 28 Μαρτίου, 2013

Καταγγελία από τον Δημήτρη Εσερίδη

Επιστολή – έγγραφο προς τον Διοικητή του ΙΚΑ Βόλου απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης με το οποίο ζητάει να διερευνηθεί η μετάθεση αυτοδιοικητικού στελέχους του Αλμυρού και υπαλλήλου του ΙΚΑ, σε ιατρείο της περιοχής μας. Την επιστολή – έγγραφο κοινοποιεί επίσης στους βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Μαγνησίας, καθώς και στην εφημερίδα μας, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω, αφαιρώντας τα προσωπικά στοιχεία του εν θέματι υπαλλήλου:

Με σεβασμό και εκτίμηση αφιερώνω την επιστολή αυτή, που αφορά κυρίως κάποιους -ελάχιστους βέβαια- Δημόσιους Υπάλληλους, οι οποίοι έχοντας «μπάρμπα στην Κορώνη» αμείβονται κανονικά τον μισθό τους και ως συνήθως δεν εργάζονται καθόλου. Αναφέρομαι κυρίως σε μια τέτοια περίπτωση που αφορά την προκλητική μετάθεση ενός τέτοιου υπαλλήλου, ο οποίος αμείβεται κανονικά με είκοσι ώρες υπερωρία μηνιαίως, τρεις μήνες άδεια ετησίως, επίδομα σχετικό με τις παρενέργειες της δουλειάς του και αφορά αυτοδιοικητικό στέλεχος του Αλμυρού.

Μια μετάθεση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί άμεσα, καθώς έγινε εν κρυπτώ και κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των Διοικήσεων του ΙΚΑ, προκαλεί τη λαϊκή οργή των δημοτών μας λόγω της συνεχούς απουσίας του εν λόγω κυρίου από το ΙΚΑ Αλμυρού, όπου μετατέθηκε, αφού όλως περιέργως το ΙΚΑ δεν διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα. Ταυτόχρονα, οι δημότες μας ζητούν άμεση ενημέρωση για το πώς και με ποια σχέση εργασίας ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός ασκεί υποτίθεται τα υπηρεσιακά του καθήκοντα -σε σχεδόν καθημερινή βάση- σε ιδιωτικό ακτινολογικό κέντρο, με σχέση εργασίας με σύμβαση με το ΙΚΑ, και αν υπάρχει σχετική εντολή από την Διοίκηση του ΙΚΑ.

Τέλος, θα ήταν φρόνιμο να γνωρίζουμε όλοι μας πώς και με ποιόν τρόπο προκύπτουν αυτές οι ατελείωτες ώρες διαλειμμάτων του εν λόγω κυρίου, ώστε να περιδιαβαίνει επί ώρες ανενόχλητος τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, σε ώρες που άλλοι συνάδελφοί του ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα και χρήζουν άμεσης απάντησης σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να προσφέρουν απ’ το υστέρημά τους ή έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Είναι παράλογο να επιτρέπουμε μια τέτοια κοινωνική αδικία να αιωρείται ανάμεσα στους συνδημότες μας.

Μέχρι πότε εμείς οι πολίτες θα αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα του Δημόσιου Τομέα ως ραγιάδες και εσείς θα στρέφεστε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενάντια σε οικογένειες που μοχθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώνουν τα χαράτσια, να βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και να καθίσταται δύσκολη η επιβίωσή τους.

Οφείλουμε όλοι μας να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες και σε τέτοια φαινόμενα τα οποία δεν είναι και λίγα σε όλη την Ελλάδα να εθελοτυφλούμε.

Δημήτρης Εσερίδης

Δημοτικός Σύμβουλος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…