• 24 Μαρτίου, 2013

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» και την 25η Μαρτίου (video – φωτο)

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» και την 25η Μαρτίου (video – φωτο)

Με λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η έναρξη των θρησκευτικών πανηγυρικών εκδηλώσεων για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου».

Σήμερα Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013, στις 7 το απόγευμα εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, συλλειτουργούντων πλήθους ιερέων, παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, Στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών και Οργανώσεων. Στο κήρυγμά του ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, καθώς και στον Δήμαρχο Αλμυρού, Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, ο οποίος ήταν παρών, για την ονομαστική του εορτή.

Λίγο μετά τις 8:30 πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από την κεντρική πλατεία του Αλμυρού και η επιστροφή στον Ιερό Ναό, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθους πιστών.

 

Αύριο Δευτέρα, 25η Μαρτίου 2013, στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ αμέσως μετά ο δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, κ. Γεώργιος Καλαντζής, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας, με τη συμμετοχή τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων και στρατιωτικού τμήματος της 111 Πτέρυγας Μάχης, και θα ακολουθήσει παρουσίαση Ελληνικών παραδοσιακών χορών από μαθητές και μαθήτριες των 3ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων του Αλμυρού, στην κεντρική πλατεία, ενώ μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…