• 24 Μαρτίου, 2013

Ήττα στα πέναλτι (4-2) για τον Γ.Σ.Α.-Κυπελλούχος ΕΠΣΘ ο Πύρασος

Ήττα στα πέναλτι (4-2) για τον Γ.Σ.Α.-Κυπελλούχος ΕΠΣΘ ο Πύρασος

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (4-2) «λύγισε» ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού από τον Πύρασο στο γήπεδο του Βελεστίνου, με τους Παναγιώτου και Βούλγαρη να γίνονται …μοιραίοι για τους «κυανόλευκος». Ο αρχηγός του Γ.Σ.Α. νικήθηκε από τον Βλάση Στούκα, ενώ ο δεύτερος έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος. Οι αγχιαλίτες ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν και έτσι πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια (τελευταία κατάκτηση το 2010).

Το σύνολο του Κώστα Κούτσικα προσπάθησε να σκοράρει, ήταν ανώτερο από τους αντιπάλους του, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα, ενώ έχει και παράπονα από τη διαιτησία του Αντώνη Δαλούκα, με αποκορύφωμα τη φάση που σημειώθηκε στο έβδομο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης (97ο λεπτό), όταν ο Αραπίτσας ανατράπηκε από τον Στούκα. Ο έμπειρος επιθετικός του Αλμυρού «τσίμπησε» την μπάλα από πλάγια θέση, με τον Στούκα να πέφτει στα πόδια του, ανατρέποντας τον Αραπίτσα, αλλά ο κ. Δαλούκας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους τυπικά γηπεδούχους να χάνουν δύο καλές φάσεις σε ισάριθμα σουτ του Αργύρη Κυριάκου, με το πρώτο να καταλήγει κόρνερ μετά από κόντρα και το δεύτερο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Πύρασος δεν απείλησε με ιδιαίτερες αξιώσεις την εστία του Χαλάτση, με τους «κυανόλευκους» να είναι σωστά στημένοι στο γήπεδο. Στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αραπίτσας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Βούλγαρης έκανε το κοντρόλ στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στούκα, απαντώντας έτσι στις δύο καλές ευκαιρίες του Κυριάκου που προηγήθηκαν.

Οι αγχιαλίτες στο 14ο λεπτό, έχασαν τον Στεφανή, ο οποίος σε προβολή που έκανε πάνω στον Αραπίτσα τραυματίστηκε και πέρασε στη θέση του ο Βαγγελάκος. Στο 30ο λεπτό ο Νικηφοράκης έκανε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση, αναγκάζοντας τον Στούκα να κάνει εκτίναξη στη δεξιά πλευρά της εστίας του και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 38ο λεπτό, η ατυχία χτύπησε και τον Αλμυρό, με τον Βασίλη Τσιάτσιο να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (πέρασε ο Μπούρχας), όταν το πόδι του «κόλλησε» στο χορτάρι. Αυτές ήταν οι σημαντικότερες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Πλασταράς πέρασε στη θέση του Παρίση, με τον έμπειρο επιθετικό των «κυανόλευκων» να χάνει λίγα λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 58ο λεπτό, σε βαθιά μπαλιά του Παναγιώτου, ο Γκάγκας με τον Στούκα «τράκαραν» μεταξύ τους, με τον Πλασταρά να επιχειρεί το ανάποδο «ψαλιδάκι», αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πυράσου.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Νικηφοράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ελευθερίου έπιασε την κεφαλιά –αμαρκάριστος- στο πίσω δοκάρι, αλλά και πάλι η μπάλα δεν έκανε το χατήρι του Γ.Σ.Α., περνώντας λίγο έξω.

Στο 77ο λεπτό, πάλι ο Νικηφοράκης σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Στούκα να διώξει σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες και στα δύο ημίχρονα της παράτασης έπαιξαν πιο επιφυλακτικά. Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, έγινε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στον αλμυριώτικο πάγκο, όταν ο Αραπίτσας ανατράπηκε από τον Στούκα. Στο 5ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου (120ο λεπτό), ο Νικηφοράκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Πλασταρά να πιάνει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, αλλά έφυγε άουτ.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Παναγιώτου εκτέλεσε πρώτος, αλλά ο Στούκας απέκρουσε με ωραία εκτίναξη στη δεξιά του γωνία, ενώ στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κοντοβάς νίκησε το Χαλάτση (1-0). Στη δεύτερη εκτέλεση ο Ελευθερίου νίκησε τον γκολκίπερ του Πυράσου για το 1-1, όπως και ο Μπασδάνης τον Χαλάτση (2-1). Ο Νικηφοράκης έφερε και τη διαδικασία των πέναλτι στην ισοπαλία (2-2), ενώ ο Γιάννης Κοντοβάς ευστόχησε για το 3-2. Ο Βούλγαρης έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με έναν πρώην «κυανόλευκο», τον Άκη Χάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο αν ευστοχούσε θα έδινε το Κύπελλο στον Πύρασο. Ο έμπειρος μέσος νίκησε τον Χαλάτση (4-2), δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στην ομάδα του.

Πολυάριθμη ήταν η κερκίδα για τον Γ.Σ.Α., με τους φιλάθλους της περιοχής που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του Σταδίου Βελεστίνου να είναι περισσότεροι απο 400.

Γ.Σ.Α.: Χαλάτσης, Β. Τσιάτσιος (38ο Μπούρχας), Νικηφοράκης, Πλαβός, Ελευθερίου, Παρίσης (46ο Πλασταράς), Τσίπη, Βούλγαρης, Αραπίτσας, Παναγιώτου, Δημητριάδης (80ο Σ. Τσιάτσιος).


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση με την Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του…
ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ Δ. Φαδάκη – Αικ. Κατώγια: Μήνυμα μετά τα αποτελέσματα των βάσεων – Οι επιτυχόντες

ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ Δ. Φαδάκη – Αικ. Κατώγια: Μήνυμα μετά τα αποτελέσματα των βάσεων – Οι επιτυχόντες

Ακολουθεί μήνυμα του Δημήτρη Φαδάκη και της Αικατερίνης Κατώγια του Διδακτηρίου Θετικών και Θεωρητικών Σπουδών, μετά…