• 22 Μαρτίου, 2013

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 17/3/2013

Νέτα – σκέτα, κύριοι της Κυβέρνησης: Πόσους άνεργους, μικρά παιδιά, εργάτες, συνταξιούχους και μικρο-επαγγελματίες πρέπει να θυσιάσετε ακόμη, για να σώσετε επίορκους, ατάλαντους και κηφήνες του Δημοσίου; Αν επιμένετε λυσσαλέα να διασώζετε το πελατειακό κράτος που στήσατε, θα ‘ρθει η ώρα που θα σας πνίξει το αίμα τόσων αθώων βιοπαλαιστών. Όχι μόνο αυτών που αυτοκτόνησαν, αλλά και όλων των άλλων που αργοπεθαίνουν καθημερινά.

 

Βρε μπελάδες στην τριανδρία της συγκυβέρνησης, κάθε φορά που σκάει μύτη στην Αθήνα η Τρόικα… Είναι σαν να ξαναζητάει (ξανά και ξανά) ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση. Κι ενώ καίγεσαι να βάλεις γκολ, έχεις και τους Τσιπραίους, τους Ανεξάρτητους και τους Κοκουέδες, να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

 

Έναν τόνο τσίπουρο και 360 λίτρα πετρέλαιο έκλεψαν άγνωστοι δράστες που διέρρηξαν αποθήκη 52χρονου, η οποία βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Τυρνάβου. Οι δράστες αφαίρεσαν το τσίπουρο με μετάγγιση από δεξαμενή. (Σκέφτεστε πόση ζωή και ευεξία θα δώσει -και σε πόσους- μια τέτοια …μετάγγιση;)

 

Μαζί με την Αποκριά γιορτάζει και το Καραγκιοζλίκι για το δήθεν περιορισμό του Δημόσιου τομέα, καθώς και το …Γαϊτανάκι των απολύσεων Δημοσίων υπαλλήλων.

 

«Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες». Τάδε έφη ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, Αντόνιο Ταγιάνι.

 

Εάν παραμένατε βάρβαροι και ειδωλολάτρες, ίσως σήμερα κι εμείς να υποφέραμε λιγότερο, κύριε Ταγιάνι…

 

«Κανείς κανονικός άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει κάτω από αυτό το καθεστώς, στην Ελλάδα. Με συνέταιρο -δηλαδή- το κομματικό σύστημα. Πληρώνοντας …διόδια. Μόνο όσοι μπορούν να παίξουν το παιχνίδι της συναλλαγής και της διαπλοκής. Γι’ αυτό ψάχνουν επενδυτές στις ερήμους. Περιμένουν έναν εμίρη να τους σώσει. Και έρχεται μόνο ο …Τσάκας.» (Από την Athens Voice)

 

Σύνθημα τοίχου: «Φτάνει πια – Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα».

 

‘Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να κυβερνώνται από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους. (Πλάτων)

 

Πιπέρι στη γλώσσα μου, αλλά αυτή η  Ελληνολαγνεία για τον Τσάβες, μου θυμίζει τις αντίστοιχες του Αντρέα Παπανδρέου, για τον Ορτέγκα, τον Γιαρουζέλσκι και τον Καντάφι.

 

Ομοθυμαδόν υπέρ της Βρετανικής κυριαρχίας στα νησιά Φώκλαντ ψήφισαν οι κάτοικοί τους… (Άρα, υπάρχουν και χειρότερα).

 

Καλό, προς παντρεμένους: Μην ειρωνεύεστε ποτέ τις επιλογές της γυναίκας σας, γιατί κι εσείς είσαστε μια απ’ αυτές.

 

Τριήμερο Αποκριάς και Κούλουμα, όσο να πεις, πάλι καλά θα «τη γαζώσουμε», παρά τις αφραγκίες μας… Άντε, βρε ζωηρούλικα, καλή Σαρακοστή. Τον φάγαμε το δύσκολο χειμώνα.

 

«Κι όλα τα λουλούδια να κόψεις, δεν μπορείς να σταματήσεις τον ερχομό της Άνοιξης.» (Πάμπλο Νερούδα)


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …