Καρναβάλι 2013 στην Ευξεινούπολη

Καρναβάλι 2013 στην Ευξεινούπολη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, με τα περισσότερα από τα άρματα που θα λάβουν μέρος να είναι σχεδόν έτοιμα, όπως διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι κατασκευές.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, Γιάννης Γαλατσίδας, οι εργασίες άρχισαν πριν από σαράντα μέρες περίπου και σ’ αυτές συμμετέχουν εθελοντές από την Ευξεινούπολη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και διαθέτουν το χρόνο τους με μεράκι και πολύ καλή διάθεση.

Στο φετινό Καρναβάλι θα λάβουν μέρος επτά άρματα με θέματα εμπνευσμένα από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, τη σκληρότητα αλλά και την κωμικοτραγικότητα της οποίας οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά σατιρίζουν με έξυπνο και αστείο τρόπο, καθώς και αρκετά πεζοπόρα τμήματα.

Αν και στην αρχή της προετοιμασίας τα πράγματα ήταν λίγο …μουδιασμένα, μια που η γενικότερη κατάσταση φαίνεται πως έχει επηρεάσει τους περισσότερους αρνητικά, εντούτοις στη συνέχεια, με την παρακίνηση των πιο αισιόδοξων, η διάθεση άλλαξε, οι συμμετοχές και οι χορηγίες αυξήθηκαν, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, και να παραμείνει ανέπαφο το ταμείο που, για δεύτερη χρονιά φέτος, διατηρεί ο Σύλλογος αποκλειστικά για τις ανάγκες του Καρναβαλιού.

Είναι τόση η διάθεση για προσφορά όλων εκείνων που συμμετέχουν στις εθελοντικές ομάδες, που αφήνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο το ρόλο του διοργανωτή και συντονιστή, με το Δήμο Αλμυρού να προσφέρει μόνο την ηχητική κάλυψη, και να πραγματοποιεί κάποιες επαφές με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη γενικότερη προβολή της διοργάνωσης.

Το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης, για πρώτη χρονιά φέτος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, και όχι την Καθαρά Δευτέρα, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η μεγάλη παρέλαση θ’ αρχίσει στις 3 το απόγευμα. Από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, στο χώρο του πάρκου της Ευξεινούπολης θα ακούγεται μουσική που θα προετοιμάζει την καρναβαλική διάθεση ντόπιων και ξένων επισκεπτών, ενώ θα υπάρχουν επίσης καντίνες με σουβλάκια και τραπεζοκαθίσματα, για όσους θέλουν να συνδυάσουν την αποκριάτικη διασκέδασή τους με μεσημεριανό φαγοπότι.

Μετά το τέλος της παρέλασης άρματα και πεζοπόρα τμήματα θα παραταχθούν στο χώρο ανάμεσα στο πάρκο και στην εκκλησία του χωριού, όπου θα συνεχιστεί το γλέντι με μουσική και χορό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης καλεί όσους από τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, θα συμμετέχουν στα πληρώματα των αρμάτων, στα πεζοπόρα τμήματα, αλλά και γενικότερα στο Καρναβάλι, χρειάζονται μακιγιάζ, να προσέλθουν στις 12:30 το μεσημέρι στο κτίριο της Κοινότητας, όπου θα βρίσκονται τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Καρναβαλιού, που θα αναλάβουν την ολοκλήρωση της μεταμφίεσής τους.

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο στις 2 μ.μ., προκειμένου να γίνει ο συντονισμός και η προετοιμασία για την εκκίνηση.

Προσκεκλημένοι στο Καρναβάλι της Ευξεινούπολης είναι όλοι όσοι παραμένουν πιστοί στο γλέντι, το χορό, τη μουσική, τη χαρά της ζωής, αλλά και σε μια παράδοση πολλών χρόνων, όσοι αντιστέκονται πεισματικά στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των καιρών.

Ας ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία στους διοργανωτές, καλή διασκέδαση σε επισκέπτες και συμμετέχοντες, επικαλούμενοι όλη τη θετική μας σκέψη και ενέργεια προκειμένου να εξευμενίσουμε το Μάρτη για να μην επαναλάβει τα …περσινά καιρικά καμώματα των τελευταίων ημερών του Φεβρουαρίου!

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…