• 2 Μαρτίου, 2013

«Πύρρεια» νίκη για τον Γ.Σ.Α. κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου

«Πύρρεια» νίκη για τον Γ.Σ.Α. κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου

Τραυματίστηκε ο Γιώργος Κούρκουμπας, με τους συμπαίκτες του να του αφιερώνουν τη νίκη 

Μεγάλη και αγχωτική νίκη κατάφερε να πετύχει ο Γ.Σ.Α. απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου με 74-70. Μεγάλος άτυχος του παιχνιδιού ο Γιώργος Κουρκούμπας που σφάδαζε από τους πόνους στα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά το τέλος του παιχνιδιού πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του στο γόνατο, με εξέταση στον αξονικό τομογράφο. Παίκτες, προπονητές και έφοροι αφιέρωσαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου στον Γιώργο Κουρκούμπα και του εύχονται γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Το πρώτο δεκάλεπτο οι «κυανόλευκοι» το κέρδισαν με 21-15, ενώ στη δεύτερη κατάφερε να πιάσει τη μεγαλύτερη διαφορά (+12) με σερί 6-0, όταν ο Ολυμπιακός για τρία λεπτά παρέμεινε άποντος (27-15). Ακολούθησαν δύο τρίποντα από τους φιλοξενούμενους και ένα δίποντο του Καραγιώργου στον αιφνιδιασμό. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ένα σερί 0-8 των «ερυθρόλευκων» έφερε το ματς στα ίσια (29-29). Από το σημείο εκείνο του αγώνα και μέχρι το τέλος του ματς οι γηπεδούχοι δεν έχασαν το προβάδισμα. Το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 34-31 με ωραία διείσδυση του Καραγιώργου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο Βαλαμούτης και Καραγιώργος κατάφεραν να απαντήσουν σε δύο καλάθια των «ερυθρόλευκων» (38-35), ενώ με δύο βολές του Σπύρα και ένα τρίποντο του πρώτου σκόρερ των «κυανόλευκων», διαμόρφωσαν το 43-35. Η διαφορά υπέρ της ομάδας του Θανάση Φλεβάρη ανέβηκε στο +10 (49-39) 5’:40’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με τον προπονητή των φιλοξενουμένων να καλεί time out.

O Χρ. Ξύδης με μία εύστοχη βολή έκανε το 50-39 και στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» οδηγήθηκαν στη γραμμή των βολών, όπου εκτέλεσαν 14 από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, καταφέρνοντας να μειώσουν σε 52-51. Ο Καραγιώργος με δίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 54-51, ενώ ο Σπύρας έκανε το 56-51, σπάζοντας την αφλογιστία τεσσάρων λεπτών.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με ένα δίποντο Γκουγκουτούδη του και ένα τρίποντο του Γεροκώστα, παίρνοντας και πάλι αέρα δέκα πόντων (61-51).

Οι φιλοξενούμενοι με μία βολή έκαναν το 61-52, αλλά ο Βαλαμούτης με ωραία διείσδυση διαμόρφωσε το 63-52. Ακολούθησε σερί της βολιώτικης ομάδα 0-6 (63-58), ενώ ο Σπύρας με δύο στις δύο εύστοχες βολές έκανε το 65-58. Νέο σερί 0-4 των φιλοξενούμενων έριξε τη διαφορά στους τρεις πόντους (65-62), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Το τρίποντο του Χρήστου Ξύδη ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα έκανε το 68-63, ενώ η μία εύστοχη βολή του Γ. Ξύδη και οι δύο του Καραγιώργου από τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο πάγκος του Ολυμπιακού Βόλου, ένα λεπτό πριν από τη λήξη έδωσε αέρα εφτά πόντων 71-64. Εκεί τα πράγματα έγινα πιο εύκολα, αν και οι «ερυθρόλευκοι» με τέσσερις εύστοχες βολές  και ένα τρίποντο του Αλεξίου από τα οκτώ μέτρα έκαναν το 73-70. Ο Συνάζος με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 74-70.

Γ.Σ.Α.: Σπύρας 8, Καραγιώργος 28(2), Συνάζος 1, Κουρκούμπας 2, Χρ. Ξύδης 9(1), Γ. Ξύδης 2, Παπακωνσταντίνου, Γκουγκουτούδης 2, Γεροκώστας 8, Νάκος, Διανέλλος 2, Βαλαμούτης 12(1).

 

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων:

Μύτικας-Ολύμπια 81-66

Λεχώνια-Εθνικός Λαρ. 54-57

Ανάληψη-Γ.Σ.Β. 71-83

Ν.Α. Νίκης-Νίκαια, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …