• 25 Φεβρουαρίου, 2013

Εφτά τα ΝΑΙ, έξι τα ΟΧΙ, χαμένο το τοπικό ποδόσφαιρο

Εφτά τα ΝΑΙ, έξι τα ΟΧΙ, χαμένο το τοπικό ποδόσφαιρο

Μία ιστορικής σημασίας ευκαιρία απώλεσε το ποδόσφαιρο της περιοχής μας πριν από μερικά λεπτά, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δημαρχείο του Αλμυρού και στην οποία συμμετείχαν τα 13 ποδοσφαιρικά σωματεία της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας (από την Αγχίαλο μέχρι το Αχίλλειο).

Οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομάδων όρισαν τη σημερινή συνάντηση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα ευοδωθεί η προοπτική να κατέλθουν όλοι μαζί με ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΕΠΣΘ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τα μέσα Μαρτίου. Τελικά, η απόφαση που ελήφθη μετά από μυστική ψηφοφορία ήταν να μην επιχειρηθεί το εγχείρημα, αφού εφτά σωματεία ψήφισαν ΝΑΙ και τα υπόλοιπα έξι ΟΧΙ. Τα Σωματεία είχαν συμφωνήσει ότι αν τα ΝΑΙ ήταν δέκα και τα ΟΧΙ τρία μετά την καταμέτρηση, θα συντάσσονταν όλοι στο ΝΑΙ. Μπορεί λοιπόν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των Σωματείων να εξέφραζαν θετική άποψη για την κάθοδο στις εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο οι 13 ομάδες, όταν όμως κλήθηκαν να ψηφίσουν έδειξαν την πραγματική τους βούληση. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Λαού του Αλμυρού» οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της ΕΠΣΘ Αναστάσιος Μπατζιάκας και Κωνσταντίνος Θεοδώρου, έβαλαν «λυτούς και δεμένους» να επικοινωνήσουν με Προέδρους των Σωματείων και να πεισθούν να πουν όχι στην πρωτοβουλία για ένα ακόμα ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΘ. Τελικά, κάποιοι φαίνεται ότι πειθάρχησαν στα βολιώτικα κελεύσματα, αλλά και κάποιοι άλλοι ανόρθωσαν ανάστημα και δεν πειθάρχησαν.

Το παρών στη συνάντηση αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά έδωσαν οι παρακάτω ομάδες: Πύρασος, Αγχίαλος Φθιώτιδες Θήβες, Ένωση Μικροθηβών-Αγροτικού, Απόλλωνας Κροκίου, Γ.Σ.Α., Άθλος, Δήμητρα, Μυρμιδόνες, Αργοναύτες, Αίαντας, Πρωτεσίλαος, Άγιοι Θεόδωροι και Αχιλλέας Αχιλλείου.

Όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι εκ των παρευρισκομένων, η συνάντηση μπορεί να μην κατέληξε στην κάθοδο ενός ψηφοδελτίου, αλλά σίγουρα τα οφέλη στο άμεσο μέλλον θα είναι πολλά για τις ομάδες, αφού πλέον υπάρχει κοινό πεδίο διεκδίκησης. Κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή, ενώ Πρόεδροι ομάδων έθεσαν το εξής ερώτημα: «Η περιοχή μας θα εκπροσωπηθεί και στα δύο ψηφοδέλτια, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα (αφού η σύνθεση των ψηφοδελτίων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα) θα είναι ο Βαγγέλης Μαρμαγκιόλης με το ψηφοδέλτιο Μπατζιάκα και ο Δημήτρης Κωστόπουλος με το αντίστοιχο του Θεοδώρου. Ποιον από τους δύο να ψηφίσω;»

Για ακόμα μία φορά η περιοχή μας δεν κατάφερε να ορθώσει ανάστημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η κάθε ομάδα τράβηξε το δικό της δρόμο και σίγουρα μόνο χαμένη μπορεί να εξέλθει από τη διαδικασία, αφού οι διασπαστικές τάσεις κυριάρχησαν, λαμβάνοντας υπόψιν τα συγκυριακά οφέλη και όχι τα αντίστοιχα μακροχρόνια που θα μπορούσε να είχε η περιοχή μας με την κάθοδο ενός κοινού ψηφοδελτίου.

Μπάμπης Παπαρρίζος  


Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…